Beeld © ANP

Martin Garrix hoort uitspraak in hoger beroep op 5 november

2 oktober 2019 13:49

De eerder uitgestelde uitspraak in het hoger beroep tussen Martin Garrix en zijn voormalige platenlabel en management vindt naar verwachting plaats op 5 november. Dat bevestigt een woordvoerder van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden na berichtgeving van Shownieuws. Het hof zou eigenlijk op 10 september al uitspraak doen, maar de datum werd verschoven vanwege de omvang en complexiteit van de zaak.

De 23-jarige dj stapte in 2017 naar de rechter omdat hij het gevoel had dat hij door Spinnin' Records en Music Allstars (MAS) was misleid bij het tekenen van zijn eerste platencontract op 16-jarige leeftijd. Hij zei dat hij destijds zonder enige ervaring in de muziekindustrie werd gedwongen zijn muziekrechten over te dragen. Daarnaast was Eelko van Kooten destijds directeur van beide bedrijven en daardoor was er volgens Martijn Garritsen, zoals Garrix echt heet, sprake van belangenverstrengeling. De rechter gaf de dj gelijk en alle contracten tussen de drie partijen werden ontbonden. Ook kreeg hij de rechten op zijn eigen geproduceerde nummers in handen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Martin Garrix gaat de studio in met deze wereldproducer

Spinnin' Records en MAS gingen daarop in hoger beroep. Zij zeiden dat er ten onrechte een beeld is geschetst dat de artiest 'te grazen' is genomen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!