Beeld © ANP

Elton John keek dood in de ogen

05 oktober 2019 22:50

Elton John (72) heeft een bijna-doodervaring gehad. In zijn nieuwe biografie Me vertelt hij erover, aldus People.

"Laat me alstublieft niet dood gaan, laat me alstublieft mijn kinderen weer zien"

Elton John zou "24 uur verwijderd zijn van de dood" na een infectie die hij kreeg na een operatie tegen prostaatkanker. Hij heeft toen gebeden: "Laat me alstublieft niet dood gaan, laat me alstublieft mijn kinderen weer zien."

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Elton John maakt opwachting op Britse postzegels

Het gebeurde in 2017, toen de prostaatkanker die door een routinecheck was ontdekt werd behandeld. De operatie was een succes, maar tien dagen later kreeg hij pijn tijdens een optreden. Ook scheidde zijn lymfklieren iets af. Een tijd later kwam hij terug van een tour in Zuid-Amerika, en begon hij in het vliegtuig erg te trillen. Hij voelde zich naar eigen zeggen "slechter dan ooit". En "gezien de katers die ik in de jaren '70 en '80 heb gehad wil dat wat zeggen".

In het ziekenhuis werd hem verteld dat hij er zo ernstig aan toe was "dat ze niet eens de apparaten hadden om me te helpen".

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Elton John voegt extrashows toe aan afscheidstournee

Uiteindelijk werd hij op een andere plek geholpen met een tweede operatie, waarbij ze de vloeistoffen uit zijn lymfklieren haalden. Hij kreeg te horen dat hij in Zuid-Amerika een ernstige infectie had opgelopen en dat hij dood was geweest als hij niet op tijd was behandeld. John weet dat hij zich gelukkig mag prijzen, maar op dat moment voelde hij dat niet zo. Hij vroeg zich constant af "of ik dood zou gaan".

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Elton John werkt mee aan Devil Wears Prada-musical

Door deze ervaring heeft Elton John besloten niet meer op tour te gaan - vandaar zijn huidige afscheidstournee - en meer tijd met zijn gezin door te brengen."Het was alsof ik een ander leven voorgehouden kreeg, een leven waar ik meer van hield dan het leven op tournee", schrijft hij. "Muziek was het meest geweldige, maar het is niet zo mooi als Zachary die kletst over wat er is gebeurd tijdens voetbaltraining."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!