Beeld © YouTube-kanaal Studio 100

Jan Smit en Gert Verhulst gaan door het dak met nieuw nummer

11 oktober 2019 15:33

Multitalentjes, die Jan Smit (33) en Gert Verhulst (51). De twee showmannen slaan de muzikale handen ineen en brengen hun eerste single samen uit, Altijd. Ook James Cooke (34) is te horen op het liedje.

"Een oorwurm die we niet konden laten liggen"

Tijdens zijn optreden in Gert Late Night twee weken geleden kwam Jan met het idee om een duet op te nemen met de Studio 100-topper en mede-presentator James. "Als je vier dagen non-stop met elkaar zit opgescheept, dan smeed je een bijzondere band en die werkte inspirerend", aldus de Volendammer. Altijd is op de boot zelfs ontstaan. "Vorige week hebben we het nummer opgenomen in de studio en van die gelegenheid gebruikgemaakt om meteen de clip te draaien."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gert Verhulst heeft eigen speelfilm met Jan Smit

Het nummer heeft een speciale boodschap, vertelt Jan. "Met z’n drieën zingen we over onvoorwaardelijke vriendschap en ondertussen is de band tussen ons zo hecht en sterk geworden, dat ik ernaar uitkijk om dit liedje te promoten." Gert is ook door het dolle heen. "Het idee ontstond spontaan en op het einde van de eerste avond was er al de melodie en het refrein. De volgende ochtend werd er aan boord, maar ook op onze redactie, luidkeels meegezongen met Altijd, een oorwurm die we niet konden laten liggen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Protestactie' Jan Smit werpt nu al zijn vruchten af

Bovendien weet Gert nu al dat het een hit gaat worden.  "Hij is radiovriendelijk, heeft een zeer hoog meezing-gehalte en werkt bijzonder aanstekelijk. Zelfs de grootste zuurpruim wordt hier vrolijk van, althans dat hoop ik", vindt hij. Daarnaast kondigt Jan aan dat James en Gert aanwezig zullen zijn tijdens Jan & Alleman: Hét meezingconcert van Jan Smit op 10 oktober 2020. "Het is de bedoeling dat iedereen dan voluit meezingt als we Altijd inzetten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Smit woedend op Nederlandse radiozenders

Jan mag dan wel weer een hit te pakken hebben, de zanger was afgelopen week nog erg ontevreden over hoe weinig hij werd gedraaid op de radio. Hij wilde zelfs een petitie starten om vaker Nederlandse muziek te horen. Ruud de Wild was het daar echter niet mee eens, wat een heftige discussie opleverde tijdens RTL Boulevard. Je ziet het akkefietje hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!