Beeld © ANP

Floor Jansen openhartig over ervaringen in Beste Zangers

12 oktober 2019 09:35

Floor Jansen gooit dit seizoen hoge ogen in het programma Beste Zangers. Toch was het voor de Nightwish-zangeres van tevoren wel spannend om aan de show mee te doen. "Ik had zoiets nog nooit gedaan. Ik ben gewend om in bands te zingen, dus ik moest wel echt even uit mijn comfort zone stappen", zegt de zangeres tegen BuzzE.

"Ik vond dat wel spannend"

De Nightwish-frontvrouw was ook wel benieuwd hoe de fans van de Finse metalband zouden reageren op haar deelname aan de show. "Ik vond dat wel spannend want je hebt toch een bepaald image opgebouwd. Is het wel ‘metal’ genoeg? Maar of ik nou op het podium sta met de band in opvallende kleding of in Beste Zangers zing: ik blijf toch Floor. En dat is gelukkig ook wat ik terugkrijg van de fans. Ze vinden het juist leuk om me op een andere manier te leren kennen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beste Zangers-Floor Jansen voegt extra shows toe aan tournee

Dat kijkers haar en Nightwish beter zouden leren kennen, was ook een motivatie om mee te doen voor de zangeres. "Een heleboel mensen zijn toch niet zo bekend met wat we doen en de muziek die we maken. Dit was een mooie kans om daar verandering in te brengen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Onverslaanbaar succes voor Floor Jansen in Beste Zangers

Maar net als eerdere deelnemers als Davina Michelle en Tino Martin een grote hit aan Beste Zangers overhouden, was geen reden voor haar deelname. "Een nummer 1-hit is nooit een ambitie van mij geweest. Natuurlijk wil je dat meer mensen jouw muziek kennen, maar dat komt omdat je trots bent op wat je maakt en niet omdat je meer succes wilt. Daarnaast staat Nightwish volgend jaar in een zo goed als uitverkochte Ziggo Dome, dus dat zit al wel goed."

Voor Floor is haar deelname aan het programma, waarvan zaterdagavond de laatste aflevering wordt uitgezonden, een heel positieve ervaring geweest. "Ik kon helemaal mezelf zijn en het was echt overweldigend om te zien hoe positief er door de kijkers wordt gereageerd op de nummers die je zingt. Dat geldt ook voor de andere zangers."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beste Zangers-Floor Jansen op tournee door Nederland

Hoewel de zangeres zonder haar bandleden meedoet aan Beste Zangers en volgend jaar solo het theater ingaat, was dat geen lang gekoesterde droom. "Al mijn dromen maak ik al mee. Nightwish is zo groot dat we alleen nog in grote stadions en zalen optreden, dankzij de populariteit van het programma heb ik nu de kans om in een meer intieme setting te spelen en de nummers kleiner te brengen. Zonder scheurende gitaren laten zien wat voor gave muziek we maken."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!