Beeld © ANP

Eurovisie lied Soldi schrijft geschiedenis

15 oktober 2019 16:32

De Eurovisiesongfestivalwinst ging aan Mahmood voorbij maar de Italiaanse zanger schrijft nu toch geschiedenis. Zijn single Soldi is sinds kort het meest gestreamde songfestivalnummer ooit op Spotify, zo meldt de organisatie van het muziekevenement via Twitter. De teller staat inmiddels op bijna 122,5 miljoen.

Het record stond op naam van Loreen, de winnares van 2012. Haar hit Euphoria werd door de jaren heen 122,3 miljoen keer beluisterd via de muziekapp.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Spanje heeft kandidaat Eurovisiesongfestival bekendgemaakt

In mei werd Mahmood tweede achter Duncan Laurence. Zijn Arcade staat op 78,4 miljoen streams. Dat is nog altijd een stuk meer dan de winnaars van de afgelopen jaren scoorden. Netta (41,4 miljoen, 2018), Salvador Sobral (17,3 miljoen, 2017), Jamala (8,2 miljoen, 2016) en Conchita Wurst (14,1 miljoen, 2014) wisten allen nog niet boven de 50 miljoen te komen. Alleen de Zweedse Måns Zelmerlöw lukte dat tot dusver. Zijn Heroes is inmiddels 110,8 miljoen keer beluisterd.

Hoewel de winst aan de Italiaan voorbij ging, sleepte Duncan Laurence het liedjesfestijn juist naar Nederland. Nadat bekend is geworden dat Rotterdam het feest mag organiseren blijft er nog een dringende vraag onbeantwoord: wie gaan het presenteren? In RTL Boulevard werden de kanshebbers alvast besproken. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Smit nog niet benaderd voor presentatie Eurovisiesongfestival

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!