Beeld © ANP

André Hazes was bang om zijn vader te haten

19 oktober 2019 13:32

Voor André Hazes (25) bestaat dit weekend uit de spannendste en leukste dagen van dit jaar. Maar liefst drie dagen staat de zanger in een bomvol Ahoy. Tegenover het AD vertelt hij ontzettend trots te zijn dit te hebben behaald, maar ook goed te beseffen waarvoor zijn publiek komt.

"Ik telde echt mee"

André is dertien jaar als hij debuteert als zanger, drie jaar na het overlijden van zijn vader. In 2014 brak hij landelijk door dankzij zijn deelname aan het programma Beste Zangers. Hij zong hier het nummer Ik Leef Mijn Eigen Leven en daarna ging het allemaal in een stroomversnelling. Het optreden voorafgaand aan de kampioenswedstrijd van Ajax was volgens André een belangrijk moment in zijn leven: “Dat was een kantelmoment. Ik kreeg ineens overal schouderklopjes, er werd anders naar me gekeken. Ik telde echt mee.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André Hazes spreekt zijn grootste angst uit

In 2015 scoort André een grote hit met Leef en nu vult de 25-jarige André alweer voor het derde jaar de Ahoy in Rotterdam. Het zou er voor zorgen dat menig artiest naast zijn schoenen zou lopen, maar André blijft er vrij nuchter onder: “Ik blijf met beide benen op de grond staan en hecht het meest aan de mening van de mensen in mijn naaste omgeving, ook als ze vinden dat ik iets verkloot. (…) Het is de kunst niet te veel te geloven dat je écht alles geweldig doet.”

Hoewel André nu volledig op zijn eigen benen staat, blijft hij altijd de zoon van de in 2004 overleden André Hazes. “Ik maak dagelijks een diepe buiging voor mijn vader. Maar het heeft ook tijd gekost om van hem los te komen. Deels mijn eigen schuld, natuurlijk, dan had ik maar geen zanger moeten worden. Het is moeilijk een eigen identiteit te ontwikkelen als iedereen over je vader begint. Je moet dan oppassen dat je geen hekel aan hem krijgt”, aldus André.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André Hazes gewond op liefdesvakantie

“En dan krijg je ook nog duizend keer per week te horen dat iemand met je vader op school heeft gezeten of een biertje met hem heeft gedronken in een of andere kroeg. Dat was moeilijk”, vervolgt hij. “Pas sinds Leef kan ik daarmee omgaan. Ik ben ontzettend blij dat ik weer trots op hem kan zijn.” De zanger realiseert zich echter wel dat zijn fans ook komen voor een beetje ouderwetse Hazesbeleving. “Het is nu eenmaal een feit: als de mensen naar André Hazes komen, verwachten ze ook een glimp van die ouwe. Ik vind dat nu prima.”

André vertelde eerder al tegenover RTL Boulevard over het verlies van zijn vader en hoe hij hier mee om is gegaan. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!