Beeld © ANP

Vivia Hollandia! Martin Garrix maakt het officiële EK-lied

19 oktober 2019 22:56

Martin Garrix (23) zal tijdens het komende EK voetbal veelvuldig door de stadions schallen. De Nederlandse dj zal het officiële lied verzorgen voor de wedstrijden die verspreid door Europa worden gespeeld. Martijn maakte het nieuws zaterdagavond bekend na afloop van zijn ADE-show in de Amsterdamse RAI.

"Ik hoop dat mijn lied iedereen in Europa het gevoel zal geven dat ze er deel van uitmaken"

"Het is een ongelofelijk eer om gevraagd te worden om het officiële nummer voor UEFA EURO 2020 te maken. Ik kan niet wachten om het iedereen te laten horen", laat de wereldberoemde dj weten. "Ik hoop dat mijn lied iedereen in Europa het gevoel zal geven dat ze er deel van uitmaken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dimitri Vegas & Like Mike stoten Martin Garrix de troon

Martijn Garritsen, zoals zijn echte naam luidt, is naar eigen zeggen een groot voetbalfan. "Dus het is extra speciaal voor mij om het officiële lied te mogen maken voor het grootste Europese voetbalevenement." Het EK wordt volgend jaar voor het eerst in de geschiedenis in twaalf steden gespeeld, ter gelegenheid van het zestigjarig bestaan van het landentoernooi.

Amsterdam is een van de speelsteden, de Johan Cruijff ArenA huisvest drie groepswedstrijden en één duel uit de achtste finales. De andere speelsteden zijn Bakoe, Bilbao, Boedapest, Boekarest, Dublin, Glasgow, Kopenhagen, Londen, München, Rome en Sint-Petersburg.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Martin Garrix staat weer zonder hulp achter de draaitafels

Garrix, die naast het officiële nummer ook de walk out-muziek en melodie voor de uitzendingen maakt, onthult zijn EK-nummer in het voorjaar. Tijdens de openingsceremonie van het EK in Rome, op 12 juni, is de track voor het eerst live te horen.

Een tijdje terug zat Martin Garrix nog aan huis gekluisterd door zijn blessure:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Berovingen en pepperspray tijdens ADE-show Martin Garrix

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!