Coldplay kondigt dubbelalbum aan in brief aan fan

21 oktober 2019 16:37

Het lijkt erop dat Coldplay volgende maand voor het eerst in vier jaar weer een nieuw album uitbrengt. De wereldberoemde band kondigde het nieuws niet groots aan maar deed dat juist klein, door een brief te sturen naar een van hun fans. In het bericht dat de Britse Lena Tayara thuisgestuurd kreeg staat dat Coldplay op 22 november een dubbelalbum uitbrengt.

In de op een ouderwetse schrijfmachine getikte brief staat dat Coldplay '100 jaar' aan het project, getiteld Everyday Life, heeft gewerkt. Het ene helft krijgt de titel Sunrise, terwijl de ander Sunset gaat heten.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

'Coldplay-zanger en Dua Lipa alleen vrienden'

Lena dacht in eerste instantie aan een hoax, maar de brief is ondertekend door alle bandleden en op internet zijn inmiddels ook de eerste tekenen verschenen van een nieuw project. Zo staat op de website van Coldplay inmiddels een logo van een zon en een maan en werd op Twitter een eerste audioteaser van 15 seconden gedeeld.

Coldplay is een van de grootste bands van de 21e eeuw. Het laatste album, A Head Full Of Dreams, kwam in december 2015 uit. Daarna verscheen nog wel de EP Kaleidoscope en een klein zijproject met Pharrell Williams onder de naam Los Unidades. Sinds 2017 is het zo goed als stil rond de groep rond frontman Chris Martin.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Coldplay-zanger en vriendin uit elkaar om babywens

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!