Beeld © ANP

Davina Michelle over haatreacties: 'Olifantenhuid kweken en door'

23 oktober 2019 11:12

Davina Michelle: je vindt d'r fantastisch of je hebt er misschien niet zoveel mee. De 23-jarige zangeres vertelt in de nieuwe Grazia over alle negatieve kritiek die ze moet incasseren. "Ik heb altijd geleerd: als je niks leuks te zeggen hebt, houd dan je mond."

"Ligt het nou aan mij of vindt iedereen haar kut?"

Davina Michelle brak vorig jaar in één keer door bij het grote publiek door haar deelname aan Beste Zangers. Ze kreeg veel positieve reacties op haar optredens, maar haar zangkunsten vielen niet bij iedereen in de smaak. De zangeres legt in Grazia uit dat het soms gewoon haat zaaien of pesten was. "Vooral mensen die ongegrond, publiekelijk comments neerzetten als: ‘Ik weet niet wat het is, maar iets aan haar irriteert mij.’ Maar ook: ‘Haar uitspraak slaat nergens op’, ‘Dit is verschrikkelijk’ of: ‘Ligt het nou aan mij of vindt iedereen haar kut?’"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Enorm succes voor Davina Michelle: tweede concert in AFAS

Ze wist natuurlijk dat ze door haar deelname veel reacties zou krijgen, dus ze was er al een beetje op voorbereid. Dat neemt niet weg dat alle kritiek soms toch hard aankwam. "Je zou moeten denken: ik heb zelf ‘ja’ gezegd, dus olifantenhuid kweken en door. Dat deed ik ook, maar aan de andere kant ís het toch ook bizar dat mensen overal haatreacties plaatsen over een meisje van net twintig?"

Toch wist Davina soms ook een les te trekken uit de kritiek, bijvoorbeeld over haar accent. "Als ik het nu terugkijk, denk ik ook: jezus. Daar heb ik aan gewerkt. Als ik oude covers terugluister, hoor ik ook echt wel dat ik gegroeid ben."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Davina Michelle wil eigen sound ontwikkelen

Het hele interview met Davina Michelle lees je in de nieuwe Grazia. Deze vind je nu in de winkel.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!