Beeld © Getty Images

Rapper Lizzo vertelt haar kant van plagiaat-verhaal

24 oktober 2019 03:17

Flinke bonje tussen Lizzo en producers Justin en Jeremiah Raisen. De mannen beschuldigen de zangeres van plagiaat, iets wat Lizzo ferm ontkent. Volgens Justin en Jeremiah zou ze muziekakkoorden en een tekst overgenomen hebben voor haar nummer Truth Hurts. Via Twitter laat ze weten dat de zaak heel anders in elkaar steekt dan het tweetal doet vermoeden. Daarnaast spant Melissa Viviane Jefferson, zoals Lizzo echt heet, nu een rechtszaak tegen hen aan.

"Dit lied is mijn leven en de woorden ervan zijn mijn waarheid"

"Die gasten die beweren meegeschreven te hebben aan Truth Hurts hebben dat niet gedaan. Ze hebben niets te maken met de regel die ik heb gezongen. Dit lied is mijn leven en de woorden ervan zijn mijn waarheid", aldus Lizzo. Het gaat hierbij om de tekst: "I just took a DNA test, turns out I'm a 100 per cent that bitch".

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lizzo beschuldigd van plagiaat om hitnummer Truth Hurts

Het is niet de eerste keer dat Lizzo voor het nummer Truth Hurts wordt beschuldigd van plagiaat. In 2018 beweerde de Britse zangeres Mina Lioness dat ze een tekst overgenomen zou hebben uit een tweet van haar, iets wat Lizzo niet zei te weten. Op Twitter liet de Amerikaanse weten een deel van de opbrengst van haar nummer met de Britse te gaan delen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Justin Timberlake en Lizzo bundelen hun stemmen in nieuwe hit

Hoewel dit een behoorlijke domper is voor Lizzo, heeft de zangeres en rapper records verbroken dit jaar met haar nummer Truth Hurts. De Amerikaanse lijkt volledig uit het niets te zijn verschenen, maar is inmiddels uitgegroeid tot popfenomeen. Bekijk de video hieronder om te zien hoe ze dat heeft bewerkstelligt. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!