ANP

Dit is de reden waarom Snelle niet meer kan rappen

04 november 2019 07:37

Snelle voelt zich tegenwoordig meer zanger dan rapper. Hij is veranderd, zegt de 24-jarige artiest maandag in de Volkskrant.

"Ik ben niet boos meer, dus waar moet ik in godsnaam over rappen?"
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marco Borsato met rapper Snelle de studio ingedoken

"Ik vond het op een gegeven moment saai om drie minuten op een beat te rappen met van die typische hiphopsamples en -loops. Ik voelde me er ongemakkelijk bij en ik had het idee dat ik niets meer te vertellen had", legt Snelle uit. "Nu heb ik het plezier in rappen hervonden door meer als een singer-songwriter liedjes te maken en dan in het couplet veertig seconden te rappen."

Volgens Snelle, de artiestennaam van Lars Bos, vergeten mensen vaak dat je inspiratie moet hebben om te rappen. "Boos zijn werkt het best. Maar ik ben nooit meer boos, het gaat fantastisch goed met me, waar moet ik in hemelsnaam over rappen? Moet ik rappen dat ik hier een interview doe en dat ik een yoghurtje met fruit eet en een gemberthee drink? Daar gaat toch niemand naar luisteren?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

MTV Awards voor Martin Garrix en rapper Snelle

De switch naar meer zang levert Snelle in ieder geval al een hoop succes op. Zijn tweede studioalbum Vierentwintig kwam deze week op de eerste plaats binnen van de Album Top 100 en zondag won hij tijdens de MTV Awards een EMA voor Best Worldwide Act. Vorige week mocht hij ook al de award voor Best Dutch Act ophalen. In het fragment hieronder vertelt Snelle over zijn samenwerking met Marco Borsato. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!