Beeld © ANP

71-jarige Barry Hay denkt nog lang niet aan stoppen

15 november 2019 08:58

Barry Hay (71) en producer JB Meijers (47) brengen vrijdag coveralbum For you baby uit. Het moet de eerste worden in een reeks, gelijkend op de samenwerking tussen Johnny Cash en producer Rick Rubin. Dat duo kwam tot zes zogeheten American Recordings. Voor Barry en JB volgt in ieder geval nog één plaat.

"For you baby is geen eindpunt, maar een begin"

"Er is een band gesmeed, ja", zegt de 71-jarige Barry in het AD. "For you baby is geen eindpunt, maar een begin. Laten we afspreken dat we in elk geval nog één zo'n plaat gaan maken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Barry Hay reageert positief op nieuwe clip Donnie

De twee leerden elkaar kennen bij het tv-programma Ilse's veranda, waar Ilse DeLange artiesten uitnodigde om te komen logeren in Nashville. Aanvankelijk kwam de platenmaatschappij met het idee voor een duetalbum, maar toen Barry en JB een klik bleken te hebben in de studio, kon dat idee "het raam uit", zo vertelt Barry.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Barry Hay kan niet zonder zijn vrouw

Uiteindelijk kwam dus het album For you baby tot stand, waarop bekende en minder bekende covers te horen zijn. De rode draad: Zuid-Amerikaanse percussie. "Men vraagt mij vaak of op Curaçao wonen invloed heeft op mijn muziek", zegt Barry. "Het antwoord daarop is: luister maar naar dit plaatje."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!