Beeld © ANP

Old Town Road YoungKio maakt kans op Grammy

20 november 2019 15:16

De Nederlandse producer YoungKio, een van de producenten van de monsterhit Old Town Road, is genomineerd voor een Grammy Award. De 19-jarige Kiowa Roukema, zoals YoungKio eigenlijk heet, maakt met het nummer van rapper Lil Nas X en zanger Billy Ray Cyrus kans op de prijs voor beste plaat van het jaar. Als de prijs naar Old Town Road gaat, dan mogen ook de artiesten, de andere producers en geluidstechnici de award voor Record of the Year in ontvangst nemen.

De hit, die in maart uitkwam en de hitlijsten maandenlang domineerde, neemt het op tegen zeven andere platen. Zo kunnen ook Hey, Ma van Bon Iver, Bad Guy van Billie Eilish, 7 Rings van Ariana Grande, Hard Place van H.E.R., Talk van Khalid, Truth Hurts van Lizzo en Sunflower van Post Malone & Swae Lee er met de titel vandoorgaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Monsterhit Old Town Road heeft diamant-status bereikt

De kans dat Lil Nas X er tijdens de Grammy Awards vandoor gaat met een prijs is groot. De rapper werd in totaal genomineerd voor zes awards, naast plaat van het jaar kan hij ook het beeldje voor beste album, beste nieuwe artiest, beste optreden van een duo of groep, beste rapoptreden en beste videoclip in de wacht slepen.

De prestigieuze muziekprijzen worden op 26 januari uitgereikt.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!