Post Malone in 2019 meest beluisterde artiest via Spotify

03 december 2019 08:21

Gebruikers van Spotify konden dit jaar geen genoeg krijgen van Post Malone. De Amerikaanse rapper en zanger was in 2019 wereldwijd de meest beluisterde artiest op het populaire Zweedse streamingplatform. In totaal werden zijn liedjes meer dan 6,5 miljard keer aangeklikt. Dat meldt Spotify dinsdag.

Post Malone mag dan de overallwinnaar zijn, zowel in het lijstje van meest gestreamde track als meest gestreamde album staat hij niet bovenaan. Het nummer Sunflower staat op de derde plaats achter Billie Eilish' Bad Guy en Señorita van Shawn Mendes en Camila Cabello. De laatste was met meer dan een miljard streams ruimschoots het best beluisterde liedje van 2019.

Billie Eilish had met When We All Fall Asleep, Where Do We Go? het meest gestreamde album in handen. Wereldwijd werden de liedjes van de pas 17-jarige zangeres zes miljard keer beluisterd. Na Eilish volgt Hollywood's Bleeding van Post Malone.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Shania Twain schrijft ongevraagd duet voor Post Malone

Spotify zag in het afgelopen jaar ook de animo voor podcasts een enorme vlucht nemen. Het aantal luisteraars is met de helft gegroeid sinds de start van het jaar.

De streamingdienst keek ook naar de cijfers over het afgelopen decennium. Drake was met 28 miljard luisterbeurten de meest gestreamde artiest in tien jaar tijd, gevolgd door Ed Sheeran, Post Malone, Ariana Grande en Eminem. Shape Of You van Ed Sheeran uit 2017 werd 2,3 miljard keer beluisterd en is daarmee het meest gestreamde liedje van het decennium.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Regent leaks voor Kanye West: 45 nummers verschijnen op Spotify

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!