Beeld © RTL/Martijn van Gelder

Baantjer het Begin krijgt een nieuwe titelsong

06 december 2019 08:27

De Nederlandse band My Baby heeft een nieuwe titelsong gemaakt voor de serie Baantjer het Begin. Het lied Everything is speciaal voor de nieuwe RTL-serie geschreven en gecomponeerd en zal onder de begintitels van elke aflevering te horen zijn.

Dit betekent dat de nieuwe serie niet voorzien is van de melancholieke titelmuziek van Jurre Haanstra en Toots Thielemans, die in de jaren negentig ruim tweehonderd afleveringen lang te horen was. My Baby voorzag de gelijknamige film, die eerder dit jaar in de bioscopen draaide, ook al van een titelsong.

Het nummer Everything wordt als single uitgebracht. De track is vanaf vrijdag te beluisteren via alle digitale muziekportals waaronder Spotify.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit is de nieuwe cast van de serie Baantjer het Begin

De serie volgt op de film die zich afspeelt in de jaren tachtig. De jonge De Cock wordt gespeeld door Waldemar Torenstra. Te midden van de krakersrellen en demonstraties begint de idealistische jonge rechercheur op het roemruchte bureau Warmoesstraat. Ondertussen wordt Amsterdam overspoeld door zware wapens en is de politiemacht nog niet opgewassen tegen georganiseerde misdaad. Bureau Warmoesstraat blijkt zo lek als een mandje en het wordt De Cock snel duidelijk dat hij niet iedereen blindelings kan vertrouwen. De criminaliteit is hard, de druk ligt hoog en een verkeerde beslissing is snel gemaakt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Geweld tegen politie speelt rol in volgende Baantjer

De hoofdrollen in de serie worden gespeeld door Yannick Jozefzoon, Lisa Smit, Jelka van Houten, Fedja van Huêt en Robert de Hoog. De serie Baantjer het Begin is vanaf 30 december in zijn geheel te zien op Videoland. Op RTL is 30 december een dubbele aflevering te zien; daarna volgt elke week op zondag een nieuwe episode.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!