Beeld © ANP

Ed Sheeran is gekroond tot artiest van het decennium

11 december 2019 10:08

Ed Sheeran (28) heeft een bijzondere award aan zijn prijzenkast toegevoegd. De zanger won als derde artiest ooit de Official Chart Record Breaker Award en is gekroond tot artiest van het decennium. Dat maakte de Britse hitlijst Official Charts Company woensdag bekend.

"Vooral mijn geweldige fans. Op naar de volgende tien"

Ed kreeg de prijs omdat hij tussen 2010 en 2019 de meeste nummer 1-albums en singles had. In totaal voerde de zanger de hitlijsten twaalf keer aan in het afgelopen decennium. Ook wist Ed de positie het langst te bezetten. Hij stond maar liefst 79 weken op de eerste plek.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fans Ed Sheeran kunnen hart ophalen in Ipswich

"Iedereen die me de afgelopen tien jaar heeft gesteund, bedankt", laat Ed weten in een reactie. "Vooral mijn geweldige fans. Op naar de volgende tien!"

De zanger volgt Justin Bieber op. Hij kreeg in 2016 de Official Chart Record Breaker Award omdat hij de eerste act was die in de geschiedenis van de Britse hitlijst alle plekken van de Top 3 vulde. Paul McCartney won hem in hetzelfde jaar omdat hij in zijn hele carrière de meeste keer op de eerste plek stond met een album. In totaal voerde Paul de lijst 22 keer aan: solo, The Beatles en Wings bij elkaar opgeteld.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ed Sheeran blijkt familie van beruchte maffiabaas

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!