Beeld © ANP

NPO Radio 2 zendt top 40 Nederlandse Reclamemuziek uit

11 december 2019 16:42

De Postbank en 15 miljoen mensen, KLM en One Day I'll Fly Away, Lidl en Little Brown Bag. Sommige liedjes zijn onlosmakelijk verbonden geraakt met de merken die ermee reclame maakten. Maar wat is de beste reclamemuziek uit de Nederlandse geschiedenis? NPO Radio 2 zendt de veertig populairste reclameliedjes op 20 december uit.

"Verschillende merken hebben kroonjuwelen uit de muziekhistorie opgepakt of ze juist laten maken"

De lijst is een initiatief van De Stichting Nederlandse Top 40, Adformatie en Spreekbuis.nl. Publiek kan tot en met 15 december stemmen op zijn favoriete reclamemuziek. De lijst wordt gepresenteerd door dj's Wouter van der Goes en Frank van 't Hof.

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Marco Borsato scoort zijn 40ste Top 40-hit

"Bijna alle reclame’s zouden zonder de liedjes totaal niet uit de verf komen. Te gek om daar nu een mooi lijstje van te maken", aldus Wouter van der Goes. "Verschillende merken hebben kroonjuwelen uit de muziekhistorie opgepakt of ze juist laten maken en daarbij de emotie van dat nummer verbonden aan hun product. Met de Reclamemuziek Top 40 aller tijden zoeken we naar de nummers waarbij dat het beste is gelukt", zegt Erik de Zwart van de Stichting Nederlandse Top 40.