Beeld © Rahi Rezvani

Kensington terug op eerste plek in Album Top 1000

13 december 2019 16:34

Kensington is weer terug op de eerste plek in de Album Top 100. De Utrechtse rockers voeren de lijst wederom aan met de vorige maand verschenen plaat Time.

Het album kwam op 23 november al binnen op de eerste plek, maar zakte de afgelopen twee weken naar de vierde positie. Het is de derde plaat van Kensington die de toppositie wist te behalen. Voorgangers Rivals uit 2014 en Control uit 2016 kwamen eveneens op nummer 1 binnen en stonden respectievelijk drie en vier weken bovenaan, al was dat niet achtereenvolgend. Beide albums bleken ook nog eens over een lange adem te beschikken. Rivals staat deze week al 250 weken genoteerd. Slechts zes platen stonden ooit langer in de Album Top 100. Control is inmiddels toe aan 153 weken.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Kensington kondigt extra concert aan in Ziggo Dome

Kensington stoot Sevn Alias van de troon. De rapper kwam vorige week met Twenty Four Sevn 4 binnen op de eerste plek en moet nu genoegen nemen met een zesde plaats.

Snelle en Coldplay wisselen deze week van plek in de Top 3. De rapper staat nu met Vierentwintig op de tweede plek en de band is een positie gedaald met Everyday Life.

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, single o.b.v. Album Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Ingetogen is het toverwoord voor de nieuwe Kensington-shows

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!