Beeld © Getty Images

Hof stelt zowel Martin Garrix als voormalig label gelijk

24 december 2019 11:01

Zowel Martin Garrix (23) als zijn voormalige platenlabel en management hebben gelijk gekregen in een langlopende zaak over oude contracten. De rechter gaf eerder de dj gelijk, waarna zijn oude platenlabel Spinnin' Records en management Music Allstars (MAS) in hoger beroep gingen.

De 23-jarige stapte in 2017 naar de rechter omdat hij zich misleid voelde door Spinnin' Records en MAS toen hij op zestienjarige leeftijd zijn eerste contract tekende. De dj zei dat hij destijds zonder enige ervaring in de muziekindustrie werd gedwongen zijn muziekrechten over te dragen. Daarnaast was er volgens Martijn Garritsen, zoals de dj echt heet, sprake van belangenverstrengeling.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Martin Garrix weer vrijgezel

De rechter gaf hem gelijk en alle contracten tussen de drie partijen werden ontbonden. Ook kreeg de dj de rechten op zijn eigen geproduceerde nummers in handen. Spinnin' Records en MAS gingen daarop in hoger beroep. Zij vonden dat er ten onrechte een beeld is geschetst dat de dj 'te grazen' is genomen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Martin Garrix in de prijzen gevallen tijdens MTV EMA

Het hof stelde dinsdag dat niet kan worden gezegd dat de dj inderdaad op het verkeerde been is gezet. Wel blijven de contracten beëindigd en behoudt Martijn de rechten op zijn eigen geproduceerde liedjes. Ook moet de dj een nog vast te stellen managementvergoeding betalen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!