Beeld © ANP

'Jeangu Macrooy Nederlandse inzending voor songfestival'

9 januari 2020 20:14

Jeangu Macrooy (27) wordt genoemd als de opvolger van Duncan Laurence, zo meldt het AD op basis van bronnen. De zanger zou Nederland dit jaar gaan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.

Jeangu Macrooy is geboren in het Surinaamse Paramaribo en woont sinds 2014 in Nederland. De muziek van de singer-songwriter wordt omschreven als Engelstalige modern soul en hij staat vooral bekend als stijlicoon. Jeanqu werd in 2018 door het blad Esquire uitgeroepen tot best geklede man. De zanger is zeker geen onbekende in de muziekwereld en trad meerdere keren op in De Wereld Draait Door. Ook was hij te zien in The Passion in 2018 waar hij de rol van Judas vertolkte. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Naam Nederlandse songfestival-artiest begint met J'

NPO Radio 2-dj Timur Perlin vertelde eerder al dat de naam van de inzending met een J begint. Vlak hierna werd ook de naam van Jordan Roy genoemd als mogelijke kandidaat. 

Het Eurovisiesongfestival zal dankzij de winst van Duncan Laurence dit jaar plaatsvinden in Rotterdam. Door zijn winst heeft Nederland zich direct geplaatste voor de finale van 16 mei. De eerste halve finale vindt plaats op 12 mei en de tweede op 14 mei. 

Songfestivalkenners over speculatie rondom deelname Jordan Roy

05:01
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Songfestivalkenners over speculatie rondom deelname Jordan Roy

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!