Beeld © YouTube: @Unexpected Records

Jeangu Macrooy naar songfestival, maar waar kennen we hem van?

11 januari 2020 13:11

De kogel is door de kerk: de 26-jarige Jeangu Macrooy zal dit jaar Nederland gaan vertegenwoordigen tijdens het Eurovisiesongfestival. Een relatief onbekende naam, en toch zal er bij veel mensen ergens een klein belletje gaan rinkelen.

Jeangu werd in 1993 geboren in Paramaribo en verhuisde in 2014 naar Nederland, waar hij aan de popacademie in Enschede ging studeren. De zanger is zeker geen onbekende in de muziekwereld. Na het verschijnen van zijn debuut-ep Brave Enough in 2016 weet hij steeds meer naam te krijgen. Zo trad hij op met het goed ontvangen nummer Gold in De Wereld Draait Door, werd hij door 3FM bekroond als Serious Talent en was datzelfde nummer ook te horen in een reclame van de populaire serie Game of Thrones.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Cornald Maas schat kansen Jeangu Macrooy hoog in

Na zijn optreden in DWDD was hij meermaals te gast in de talkshow en met zijn stem wist hij tijdens The Passion de kijker zeker te raken. In 2018 speelde hij de rol van Judas tijdens het evenement in Amsterdam. Samen met Tommie Christiaan, die dat jaar Jezus speelde, wist hij met het nummer Huil Nou zichzelf op de kaart te zetten.

Ook werd zijn muziek gebruikt in de film Niemand in de Stad. Hierin is het nummer Dance With Me te horen, waarvoor hij ook een clip opnam. 

De zanger heeft inmiddels zijn tweede album uitgebracht. Daarmee heeft hij een aardig oeuvre opgebouwd. Hij stond eerder al op Lowlands en is twee keer genomineerd voor een Edison. De styling van de artiest die naar het Songfestival gaat is uiteraard altijd een dingetje, vraag dat maar aan Trijntje Oosterhuis. Bij Jeangu hoeven we daar ons in ieder geval géén zorgen om te maken. Hij is in 2018 namelijk al eens genomineerd tot Best Geklede Man van Nederland, door Esquire.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeangu Macrooy officieel Nederlandse inzending voor songfestival

Dankzij de winst van Duncan Laurence in 2019 wordt het Eurovisiesongfestival gehouden in Rotterdam én is Nederland direct geplaatst voor de finale op 16 mei. Het songfestival gaat op 12 mei van start met de eerste halve finale en op 14 mei zal de tweede halve finale worden gehouden. De volgorde van de landen in de halve finales zal op 28 januari bekend worden gemaakt.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!