Beeld © AVROTROS

Jeangu Macrooy bedolven onder gelukswensen

10 januari 2020 16:24

Het nieuws dat Jeangu Macrooy (26) Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival wordt vrijwel overal enthousiast begroet. Op sociale media wordt de soulzanger overspoeld met felicitaties. Ook verschillende bekende Nederlanders reageren blij dat de Jeangu de opvolger is van Duncan Laurence, die vorig jaar het songfestival op zijn naam schreef.

"Geniet van het avontuur"

Songfestivalpresentatrice Edsilia Rombley was een van de eersten die op Twitter haar blijdschap uitte. "Geniet van het avontuur, it's a once in a lifetime opportunity", schrijft ze aan Jeangu. "Or maybe twice", voegde de zangeres daar aan toe, verwijzend naar haar eigen twee deelnames aan het evenement.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Cornald Maas schat kansen Jeangu Macrooy hoog in

Uitvoerend producent van het songfestival in Nederland, Sietse Bakker, verwelkomde Jeangu in de 'Eurovisiefamilie'. "We zijn vereerd dat je Nederland vertegenwoordigt op het eerste Eurovisiesongfestival in ons land in veertig jaar!"

Taalcoach Buffi Duberman werkt samen met Jeangu en wist het nieuws al uit eerste hand. "Eindelijk is het eruit", schrijft ze op Instagram onder een foto van haar en Jeangu. "Mijn coachingshart springt op van vreugde nu ik eindelijk kan vertellen dat mijn klant Jeangu Macrooy de Nederlandse songfestivalinzending is. We werken al enige jaren samen aan zijn teksten en uitspraak en ik ben blij dat de hele wereld eindelijk zijn geweldige talent zal horen. Kan ik hem al twaalf punten geven?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeangu Macrooy officieel Nederlandse inzending voor songfestival

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!