Beeld © ANP

Jody Bernal blijft 20 jaar oude hitrecord behouden

10 januari 2020 16:50

Jody Bernal had het helemaal niet erg gevonden om zijn Single Top 100-record te moeten delen met Tones and I, maar nu de Australische zangeres van de troon is gestoten door The Weeknd kan de zanger een lach niet onderdrukken. "Lekker toch", zo reageert hij tegenover BuzzE op het nieuws.

"Het heeft nu iets nostalgisch"

Met Que Si, Que No stond Jody Bernal in de zomer van 2000 15 weken op nummer 1 in de Nederlandse lijst. Tones and I kon dat record vrijdag evenaren met haar megahit Dance Monkey maar zij werd nipt verslagen door The Weeknd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Domper voor Jody Bernal: inbraak tijdens verjaardag dochtertje

Veel om records geeft Jody niet maar toch vindt hij het een eer dat hij nog altijd het record in handen heeft. "Ik houd me er niet zo mee bezig maar eens in de zoveel tijd komt weer in het nieuws dat er iemand dichtbij is. Ik had het destijds van Marco Borsato's Dromen zijn bedrog overgenomen. Het is toch best bijzonder. Zeker omdat ik het record neerzette met mijn eerste plaat. Ik kijk daar heel tof op terug. Het heeft nu iets nostalgisch."

Jody wordt nog regelmatig aangesproken op zijn enorme zomerhit, maar hij schuwt het nummer ook totaal niet. De zanger, die ook als dj te boeken is, draait het nummer regelmatig in zijn sets. "En dan zing ik ook mee. Het grappige is dat er nu een hele generatie komt die Que Si, Que No nooit bewust heeft meegemaakt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Huwelijk Jody Bernal dreigt te ontploffen

In het komende jaar wil Jody weer nieuwe muziek uitbrengen. Momenteel zit hij elke week in de studio om de laatste hand te leggen aan een aantal nummers. Wanneer deze uitkomen, is nog niet bekend.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!