Beeld © ANP

Vrienden van Amstel kers op de taart voor rapper Snelle

12 januari 2020 07:44

In Ahoy Rotterdam wordt al volop gebouwd aan de grootste kroeg van Nederland. Na vijf dagen 24 uur per dag bouwen kunnen maandagavond de repetities beginnen van alweer de 22e editie van Vrienden van Amstel Live die komende week losbarst. Rapper Snelle (24) behoort tot de debutanten in de line-up.

"In Ahoy staan 15.000 mensen in de zaal die wel zin hebben in een feestje, twaalf avonden achter elkaar. Daar krijg je wel energie van"

"Mijn vader is heel vaak gegaan en heeft altijd enthousiast verteld over Vrienden van Amstel. Het was de bedoeling dat ik met hem zou meegaan als bezoeker van de concertreeks", vertelt Snelle. Snelle’s vader greep voor de editie van dit jaar achter het net bij de kaartverkoop van het evenement. Nu Snelle zelf als artiest is geboekt, is dat probleem snel opgelost.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Snelle maakt indrukwekkend lied over telefoongebruik op fiets

De 24-jarige rapper heeft een geweldig jaar achter de rug. Hij won de MTV EMA Award voor Best Worldwide act, werd drie keer genomineerd voor een Edison en scoorde hits als Reünie, Lippenstift en Zij Kent Mij. Zijn album Vierentwintig prijkt bovenaan de Album Top 100.

Snelle: "Dat ik gevraagd werd voor Vrienden van Amstel Live was voor mij na zo’n goed jaar de kerst op de taart. Ik verwacht twaalf dagen in een bubbel te leven, alle artiesten zijn er samen. Ik ken alleen de verhalen, dat dit onderling een band schept. De vreugde en feestelijkheden die je op het podium ziet, zijn echt."

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Rapper Snelle maakt zijn relatie Insta-official

Snelle gaat tijdens Vrienden van Amstel Live in duet met zijn idool Thomas Acda, met wie hij in november afreisde naar New York. "Daar hebben we een ontzettend mooie clip geschoten van mijn nummer Reünie", vertelt Snelle, die in het dagelijks leven Lars Bos heet.

"We hebben tussen de opnames door ook nog nieuwe liedjes geschreven. Het was een super romantisch beeld, samen musiceren met een gitaar aan de rand van de East River onder de Brooklyn Bridge. Ik vind Thomas Acda echt een waanzinnige songwriter, iemand waar je tegenop kijkt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Duncan, Guus en André treden op tijdens Vrienden van Amstel Live

Snelle heeft er zin in. "In Ahoy staan 15.000 mensen in de zaal die wel zin hebben in een feestje, twaalf avonden achter elkaar. Daar krijg je wel energie van. Ik ben ook benieuwd hoeveel nieuwe liedjes Vrienden van Amstel oplevert. Ik heb al een optie genomen op een studio in Rotterdam om daar met een gitaar wat demo’s met anderen op te nemen, als we het tempo volhouden natuurlijk."

Producent Machiel Hofman noemt de samenwerking tussen Snelle en Thomas Acda symbolisch voor Vrienden van Amstel Live. "De magie van het evenement is vriendschap. Het is natuurlijk bedacht als evenement, maar wat je op het op het podium ziet ontstaan is geen kunstje. Er ontstaan vriendschappen in de zaal en op het podium. Er heerst een gevoel van saamhorigheid en er is niets gekunsteld. En er komen nieuwe liedjes uit voort, bijvoorbeeld het nummer Nacht dat Guus Meeuwis en Kraantje Pappie vrijdag uitbrachten." Nacht is een eigentijdse versie van Het is een nacht, waarmee Guus Meeuwis 25 jaar geleden doorbrak.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Krezip toegevoegd aan artiesten Vrienden van Amstel LIVE

Artiesten komen graag naar Vrienden van Amstel Live, zegt Machiel Hofman. "Het is voor ons soms lastig om keuzes te maken in de line-up, om het evenement aantrekkelijk en actueel te houden. Daarom zijn we ook zo blij met Snelle. Hij zegt ons dankbaar te zijn dat hij komt, maar andersom zijn wij hem heel dankbaar, want nieuwe hits en doorbraken van nieuwe artiesten houden Vrienden van Amstel Live heel fris. Dat geldt ook voor Suzan & Freek en Duncan Laurence die dit jaar voor het eerst komen."

Nederlandse hiphop past goed bij Vrienden van Amstel, betoogt de producent. "Het is geen vanzelfsprekende keuze. Het oudere publiek moest er even aan wennen, maar Nederlandse hiphop valt niet te ontkennen. We gaan met de tijd mee en dus omarmen we het genre. De show is meer dan ooit zo gemaakt er voor iedereen wat tussen zit: rock, pop, dance, hiphop, het zit er allemaal in."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Guus Meeuwis komt met nieuwe versie van Het is een nacht

Vrienden van Amstel Live begint donderdag en duurt tot en met 28 januari. Naast Snelle, Acda, Guus Meeuwis en Kraantje Pappie zijn Maan, Rowwen Hèze, Nick en Simon, Krezip, BLØF, André Hazes, Sunnery James & Ryan Marciano, Chef’ Special, Typhoon, Diggy Dex en Paul de Munnik van de partij.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!