Beeld © ANP

R.E.M. heeft het helemaal gehad met Donald Trump

15 januari 2020 22:30

De leden van de voormalige band R.E.M. zijn boos op de Amerikaanse president Donald Trump (73). Tegen de zin van de drie muzikanten gebruikt de miljardair nog steeds hun muziek tijdens partijbijeenkomsten. Zij protesteerden eerder al tegen het feit dat Trump vaak op zogenoemde rallies hun nummer It's The End Of The World draaide.

“Weet dat wij het gebruik van onze muziek door deze oplichter en bedrieger niet hebben goedgekeurd”

"We zijn ons bewust van het feit dat Trump nog steeds onze muziek blijft gebruiken", stelt bassist Mike Mills woensdag op Twitter. "We onderzoeken alle wettelijke mogelijkheden om dit te voorkomen. Maar als dat niet mogelijk is, weet dat wij het gebruik van onze muziek door deze oplichter en bedrieger niet hebben goedgekeurd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Donald Trump uit Home Alone 2 geknipt

R.E.M. protesteerde al vaker tegen het gebruik van hun nummers door Trump. Ook andere muzikanten, zoals Neil Young en Aerosmith, verboden de president hun nummers te gebruiken tijdens de bijeenkomsten met zijn aanhangers.

Een artiest waar de president wél naar luisterde was rapper A$AP Rocky. Deze werd begin juli opgepakt na een vechtpartij in Stockholm:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Donald Trump stuurt merkwaardige tweet de wereld in

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!