Mariah Carey Beeld © ANP

Songwriters Hall of Fame brengt eerbetoon aan Mariah Carey

16 januari 2020 16:46

Mariah Carey, die onder meer het meest herkenbare kerstnummer schreef, is geëerd als songwriter. Ze is opgenomen in de Songwriters Hall of Fame, heeft de organisatie donderdag bekendgemaakt.

"Dit is echt een van de grootste onderscheidingen van mijn carrière"

Mariah heeft tijdens haar carrière negentien nummer 1-hits in Amerika geschreven. Presentator Anthony Mason prees haar 'bereik van vijf octaven' en natuurlijk haar schrijftalent in All I Want For Christmas Is You, dat afgelopen kerstperiode eindelijk op nummer 1 in de hitlijsten terechtkwam. "Ik kan het niet geloven... De Songwriters Hall of Fame!!!", schreef Mimi op Twitter. "Dit is echt een van de grootste onderscheidingen van mijn carrière. Ik ben zo trots en dat ik naast legendarische liedjesschrijvers terechtkom - zij die al eerder werden opgenomen, en natuurlijk de geweldige nieuwelingen dit jaar!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mariah Carey vestigt bizar muziekrecord

Ook de Isley Brothers, bekend van Shout, en superduo Eurythmics van Sweet Dreams (Are Made of This) werden opgenomen in de Hall of Fame. Daarnaast kreeg Pharrell Williams een plekje samen met Chad Hugo als duo The Neptunes.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!