Anouk Beeld © ANP

Eurovisiesongfestival nodigt alle oud-deelnemers uit voor finale

16 januari 2020 17:56

Alle voormalige Nederlandse songfestivalinzendingen zijn tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival in Rotterdam welkom. Ze krijgen allemaal een uitnodiging, zo kondigde NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman donderdag aan in haar nieuwjaarsspeech.

"Voor deze bijzondere, Nederlandse editie nodigen we alle Nederlandse oud-deelnemers die nog onder ons zijn uit om erbij te zijn"

Shula stelde dat het songfestival "een absoluut hoogtepunt" vormt voor de publieke omroep komend jaar. "Voor deze bijzondere, Nederlandse editie nodigen we alle Nederlandse oud-deelnemers die nog onder ons zijn uit om erbij te zijn: van Lenny Kuhr tot de Toppers. En van Anouk tot Teach-In. Onze vaderlandse muziekhistorie onder één dak bij de grote finale van 'ons' songfestival."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Willem-Alexander heeft vertrouwen in Eurovisiesongfestival

In haar speech wees Shula erop hoe speciaal het is dat het songfestival na veertig jaar weer in Nederland plaatsheeft. Ze wil er dan ook een onvergetelijke editie van maken. "Het wordt een unieke editie, waar een fantastisch team op dit moment keihard aan werkt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Franse songfestival-inzending doet harten sneller kloppen

Uitvoerend producent Sietse Bakker vindt het meer dan terecht dat tijdens het komende, 65e songfestival niet alleen te zien is wat Nederland anno 2020 te bieden heeft, maar ook het songfestivalnalatenschap in het zonnetje wordt gezet. "Het is voor ons dan ook niet meer dan logisch dat we alle Nederlandse oud-deelnemers eren door ze uit te nodigen om dit met ons mee te vieren."

De oudste nog levende songfestivalartiest in Nederland is de inmiddels 86-jarige Thérèse Steinmetz. Zij deed in 1967 mee met het nummer Ring-dinge-ding. Ook haar voorgangster Milly Scott, die in 1966 deelnam, is 86 jaar.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Songfestival-deelnemer Jeangu Macrooy: 'Ik ga voor de winst'

Het Eurovisiesongfestival vindt plaats op 12, 14 en 16 mei. Het evenement vindt plaats in Rotterdam Ahoy.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!