Beeld © RTL Boulevard

Songfestival zet in op 15-jarige dj voor openingsnummer

18 januari 2020 15:35

Pieter Gabriel (15) heeft de enorme eer gekregen om het nummer voor de vlaggenparade tijdens het Eurovisiesongfestival te maken. Sietse Bakker (35), producent van het liedjesfestijn, onthult dat aan RTL Boulevard. Daarnaast vertelt hij over Jeangu Macrooys deelname én Thomas Berge die zelf zegt bij de top vier kandidaten zat om Nederland te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisiesongfestival.

"Ik vind het supervet"

"Wij zaten een paar maanden geleden te brainstormen en dachten: 'Hoe gaaf zou hij het zijn om jong talent kunnen verbinden met mensen die heel veel ervaring hebben, zoals Eric van Tijn?'", legt Sietse uit over de keuze voor de 15-jarige Pieter Gabriël. Hierna werd al snel gekozen voor de jonge talentvolle dj. "Die wil je dan natuurlijk in de schijnwerper zetten." De jongen heeft het nummer gemaakt voor de vlaggenparade. "In 2013 werd 'ie gemaakt door Björn en Bennie van Abba samen met Avicii (...) Dat is toen een enorme hit geworden en we hopen natuurlijk dat dat ook gaat gebeuren met onze openingstrack", legt Sietse uit aan RTL Boulevard.  

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eurovisiesongfestival nodigt alle oud-deelnemers uit voor finale

Ook Pieter vertelt aan RTL Boulevard over zijn nieuwe nummer voor het Eurovisiesongfestival. "Hier staan we nu", lacht hij breed. "Ik vind het supervet, ik kijk ook elk jaar naar uit om het weer te zien. De eerste dat ik kan herinneren is met Ilse en Waylon zes jaar geleden (...) Die productie is echt mega en daar aan meewerken is een heel grote eer." Hoe het nummer heet mag hij nog niet onthullen, maar "het wordt supervet." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Willem-Alexander heeft vertrouwen in Eurovisiesongfestival

"Wij waren niet betrokken bij die keuze", aldus Sietse over de keuze voor Jeangu. "Enerzijds denk je: laat zo'n aankondiging zich goed voorbereiden, jammer dat het uitlekt. Aan de andere kant is het het songfestival, een beetje hype hoort er ook bij. Het hele land in rep en roer omdat de deelnemer uitlekt is ook wel weer leuk om te zien." Over Thomas Berge weet hij verder niets. "Ik zag dat Cornald Maas tweette dat het niet klopt. Ik heb hem hoog zitten, dus dan denk ik dat het niet klopt." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Franse songfestival-inzending doet harten sneller kloppen

Maar wat kunnen de fans nog meer verwachten? "We hebben straks twee halve finales en een finale. Die krijgen allemaal een opening- en een intervalact", legt Sietse uit. "Daar hebben we allemaal fantastische ideeën over, dus er is nog heel veel te vertellen en te onthullen de komende maanden." De eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival vindt plaats op 12 mei in Rotterdam. 

Thomas Berge: 'Ik ging bijna naar songfestival dit jaar'

05:00

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!