Floor Jansen Beeld © ANP

Floor Jansen sleept Popprijs 2019 in de wacht

18 januari 2020 23:28

Floor Jansen heeft de Popprijs 2019 gewonnen. De frontwoman van de metalband Nightwish kreeg de prijs traditiegetrouw uitgereikt op het festival Noorderslag in Groningen. De prijs bestaat uit een cheque van 10.000 euro en een beeld van kunstenaar Theo Mackaay.

"Floor Jansen heeft zich bewezen als een van de beste, meest veelzijdige zangeressen in Nederland"

Floor is al jaren internationaal bekend als zangeres in de metalmuziek, maar verwierf dit jaar meer bekendheid in eigen land door haar optreden in het NPO-programma Beste Zangers van Nederland. "Floor Jansen heeft zich bewezen als een van de beste, meest veelzijdige zangeressen in Nederland. De jury waardeert het dat haar muziek 'een verbindende kracht heeft, voorbij de subcultuur'".

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beste Zangers-Floor Jansen sluit eigen soloplaat niet uit

De Popprijs werd voor de 34e keer uitgereikt en gaat jaarlijks naar de band of artiest die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Vorig jaar won rapper Ronnie Flex de felbegeerde prijs. Andere voormalige winnaars zijn Kensington, Martin Garrix, Caro Emerald en De Dijk.

Eerder zaterdag riep de popsector het Rotterdamse Rotown uit tot beste podium van Nederland. Het beste festival van 2019 is volgens de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF), die de vakprijzen organiseert, Roadburn in Tilburg. Deze zogenoemde IJzeren Podiumdieren werden eveneens uitgereikt op het showcase- en conferentiefestival Eurosonic Noorderslag.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Floor Jansen baalt van het imago van metal

Nederlandse indiepopband WIES won de 3FM Talent Award, die werd uitgereikt door radio-dj Sander Hoogendoorn. Verder werd NPO Radio 2-dj Rob Stenders in Groningen uitgeroepen tot winnaar van de Pop Media Prijs. Die wordt al 25 jaar uitgereikt aan mensen die een belangrijke bijdrage leveren aan de popjournalistiek.

Niet alleen het Nederlandse publiek is fan van Floor, ook haar Beste Zangers-collega Henk Poort. De zanger noemt het zelfs het hoogtepunt van zijn deelname, zoals te zien is in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!