Beeld © ANP

Marieke Elsinga en Bram Krikke vechten om om Zilveren RadioSter

21 januari 2020 07:07

Marieke Elsinga (Qmusic), Annemieke Schollaardt (NPO Radio2) en Amber Delil (SLAM!) zijn genomineerd voor de Zilveren RadioSter Vrouw. Dit maakte AVROTROS dinsdag bekend, vlak voor de heropening van de stembussen voor de Gouden RadioRing.

Bij de mannen zijn dit jaar Gerard Ekdom (Radio 10), Wilfred Genee (Radio Veronica) en Bram Krikke (SLAM!) genomineerd voor de Zilveren RadioSter Man, de prijs voor beste mannelijke radiopresentator.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mattie en Marieke in de race voor Gouden RadioRing

Voor Marieke Elsinga en Bram Krikke, de winnaars van vorig jaar, is het de tweede keer dat ze kans maken op de Zilveren RadioSter.  

Daarnaast maken hun programma’s Mattie & Marieke (Qmusic) en Club Ondersteboven (SLAM!) ook kans op de Gouden RadioRing.

Annemieke Schollaardt won de Zilveren RadioSter twee jaar geleden, de dj is nu al voor de negende keer genomineerd voor de populariteitsprijs die sinds 2006 wordt uitgereikt. Ze is dit jaar de enige presentator uit de gelederen van de publieke omroep die in de race is om de Zilveren RadioSter.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Bram Krikke harkt volgers binnen als tramconducteur

Gerard Ekdom won de Zilveren RadioSter Man al vier keer. Twee jaar geleden won hij de prijs voor beste radiopresentator voor het laatst, toen nog voor zijn ochtendshow op Radio 2. Dit is al zijn elfde nominatie sinds de eerste prijsuitreiking in 2006 en daarmee is hij recordhouder.

Wilfred Genee is voor het tweede jaar op rij genomineerd. Vorig jaar was dat voor BNR, dit jaar voor Radio Veronica.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Gerard Ekdom mocht zijn grote idool Bruce Springsteen ontmoeten

Wie van de genomineerden uiteindelijk de Zilveren RadioSterren gaan winnen, heeft het publiek al besloten, maar welk programma de Gouden RadioRing krijgt nog niet.

Vanaf dinsdag 8.00 uur gaan de stembussen opnieuw open op radioring.nl. Maandag werd bekend dat Club Ondersteboven (SLAM!), Ekdom in de Morgen (Radio 10), Mattie & Marieke (Qmusic), Somertijd (Radio 10) en Veronica Inside tot de top 5 behoren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wilfred Genee neem week lang ochtendshow Giel Beelen over

De radioprijzen worden op donderdag 30 januari uitgereikt tijdens het Gouden RadioRing Gala in Hilversum. Die uitreiking wordt live uitgezonden op Radio 2 en via een livestream.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!