Billie Eilish Beeld © ANP

Billie Eilish zag het leven niet meer zitten na doorbraak

24 januari 2020 15:44

Voor Billie Eilish (18) was het erg heftig toen ze in 2018 wereldberoemd werd met haar eerste singles. De zangeres raakte depressief en had suïcidale gedachten, vertelt ze in The Gayle King Grammy Special.

"Ik was zo ongelukkig en ik voelde geen plezier meer"

"Ik was zo ongelukkig en ik voelde geen plezier meer", blikt Billie terug. De Amerikaanse, die in december haar achttiende verjaardag vierde, had destijds niet verwacht dat ze die zou halen. "Ik dacht oprecht dat ik niet ouder dan zeventien zou worden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Billie Eilish zingt als jongste artiest ooit nieuwe Bond-song

Door haar bekendheid verloor ze vrienden en raakte ze geïsoleerd. "Ik moet denken aan een keer dat ik in Berlijn was en alleen in mijn hotelkamer zat en ik herinner me dat daar een raam was. Ik weet nog dat ik aan het huilen was omdat ik dacht aan de manier waarop ik zou overlijden en dat ik dat zelf zou doen."

Met hulp van haar moeder, familie en therapie kwam ze er bovenop. De zangeres vindt het fijn dat ze nu haar fans kan helpen met soortgelijke problemen. "Ik pak ze bij de schouders en zeg: zorg alsjeblieft goed voor jezelf, wees goed voor jezelf en aardig voor jezelf. Doe geen dingen om jezelf alleen maar meer pijn te doen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Billie Eilish eindelijk in Carpool Karaoke met James Corden

Billie stond afgelopen jaar nog op Lowlands. We spraken haar over haar show.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!