Beeld © ANP

Grammy Awards staat op het punt van losbarsten

26 januari 2020 12:03

De dag waar de muziekwereld jaarlijks reikhalzend naar uitkijkt, is aangebroken. De Grammy Awards worden zondag voor de 62e keer overhandigd in Los Angeles. De prestigieuze muziekprijzen worden uitgereikt in 84 categorieën.

De grootste kanshebber op een beeldje is Lizzo. De zangeres, die vorig jaar haar grote doorbraak beleefde met singles als Juice, Truth Hurts en Good As Hell, maakt kans op maar liefst acht prijzen. Lizzo is onder meer genomineerd in de vier belangrijkste categorieën: Record of the Year, Album of the Year, Song of the Year en Best New Artist.

Ook Billie Eilish valt die eer te beurt. Het is nog nooit voorgekomen dat twee artiesten tegelijkertijd kans maakten op die vier awards.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Billie Eilish zag het leven niet meer zitten na doorbraak

Dat beide dames, die nog niet zo lang meedraaien in de muziekindustrie, genomineerd zijn voor de Grammy Grand Slam is zeldzaam. Slechts tien artiesten maakten eerder kans op die vier prijzen in dezelfde uitreiking. Onder anderen Amy Winehouse, Mariah Carey en Cyndi Lauper gingen hen voor.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aerosmith-drummer mag van rechter niet optreden bij Grammy's

Ook veel Nederlands talent zit zondag met klamme handjes te wachten op de uitslag. Het Metropole Orkest en dirigenten Jaap van Zweden en Marc Albrecht maken tijdens de komende uitreiking van de Grammy Awards kans om in de prijzen te vallen.

Het Nederlands Philharmonisch Orkest en het koor van De Nationale Opera zijn ook genomineerd. Daarnaast maken ook YoungKio, de Nederlandse mede-producent van de monsterhit Old Town Road, en de band Altin Gün kans op een beeldje.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ozzy Osbourne ondanks ziekte gewoon bij de Grammy's

Tussen het overhandigen van prijzen door zijn er ook dit jaar weer allerlei optredens. Zo beklimmen Aerosmith, Lizzo, Billie Eilish, Demi Lovato, Gwen Stefani en Blake Shelton het podium. Ook Ariana Grande komt zingen. De zangeres annuleerde vorig jaar nog op het laatste moment haar optreden toen ze kort van tevoren hoorde dat ze haar hit 7 Rings niet mocht zingen. Ariana was boos en besloot zelfs niet eens naar de uitreiking toe te gaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Ariana Grande geeft optreden Grammy's tweede kans

Opmerkelijk is dat K-popgroep BTS dit jaar ook op het podium staat bij de prijzenceremonie. Het is voor het eerst dat een K-popact bij de Grammy Awards mag optreden.

De prijzenregen wordt voor het tweede jaar op rij gepresenteerd door Alicia Keys. De zangeres is daarmee de vijfde vrouw die de Grammy Awards aan elkaar praat en de derde die het twee keer achter elkaar presenteert. Ellen DeGeneres (1996-1997) en Rosie O'Donnell (1999-2000) gingen haar hierin voor. Ook Whoopi Goldberg (1992) en Queen Latifah (2005) hebben de awardshow gepresenteerd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

K-pop-sensatie BTS gaat optreden bij de Grammy's

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!