Rotterdam heeft sleutels songfestival officieel in handen

28 januari 2020 16:25

Rotterdam heeft zojuist de sleutels van het Eurovisiesongfestival in handen gekregen. Burgemeester Ahmed Aboutaleb kreeg de complete sleutelbos symbolisch overhandigd van Tel Aviv, de gaststad van vorig jaar. Dat gebeurde voorafgaand aan de loting voor de halve finales.

De symbolische sleuteloverdracht aan de nieuwe gaststad is een traditie die jaarlijks in januari plaatsvindt. Het is het eerste officiële moment van het songfestivalseizoen, waarbij de gaststad van de voorgaande editie een eigen stadssleutel toevoegt aan de grote songfestivalbos. Tijdens een live-uitzending op NPO 1 kreeg Aboutaleb in het stadhuis van Rotterdam de kleurrijke sleutel, met daarop de skyline van Tel Aviv, uit handen van locoburgemeester Zippy Brand Frank van de Israëlische metropool.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeangu Macrooy werkt met taalcoach aan songfestivallied

De complete sleutelbos wordt deze week tot en met eind januari 2021 tentoongesteld in de centrale ontvangsthal van het stadhuis. Daarna draagt Rotterdam geheel volgens traditie een eigen stadssleutel over aan de nieuwe gaststad van het land dat de editie in Rotterdam Ahoy in mei wint.

In RTL Boulevard werd onlangs al vooruitgeblikt op het muziekfestijn:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!