Beeld © ANP

Billie Eilish treedt op tijdens Oscars

29 januari 2020 22:14

Zangeres Billie Eilish, die het afgelopen weekend de grote winnaar werd bij de uitreiking van de Grammy's, zal optreden tijdens de uitreiking van de Oscars op 9 februari. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt. Het is niet duidelijk wat Eilish gaat zingen. Maar het lijkt waarschijnlijk dat zij de titelsong van de nieuwe Bond-film No Time to Die gaat laten horen.

Met haar achttien jaar is Eilish de jongste artiest ooit die een lied voor een 007-film maakte. Zij voegt zich met deze klus bij een lijst met grote namen, onder wie Shirley Bassey, Paul McCartney, Tina Turner en Gladys Knight. Haar meest recente voorgangers Adele en Sam Smith wonnen een Oscar voor hun bijdrage aan de Bond-films.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Billie Eilish wint vijf Grammy Awards

De Amerikaanse zangeres brak door met haar track Bored, die de titelsong is van de succesvolle Netflix-serie 13 Reasons why. Op Spotify heeft de zangeres tientallen miljoenen luisteraars per maand; haar video’s op YouTube werden al meer dan een miljard keer bekeken.

De uitreiking van de Oscars wordt dit jaar in Nederland uitgezonden door zender Fox. De grote kanshebbers zijn de grimmige comic-verfilming Joker en het oorlogsepos 1917 van regisseur Sam Mendes.

De Nederlandse grimeur Tristan Versluis maakt kans op een beeldje voor zijn make-upwerk aan de bioscoophit. Hij moet het onder meer opnemen tegen een andere Nederlandse grimeur, Arjen Tuiten, die de maskers verzorgde voor de fantasyfilm Maleficent II.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Billie Eilish zag het leven niet meer zitten na doorbraak

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!