Beeld © ANP

Gerard Joling haalt tijdens radiogala uit naar collega's

31 januari 2020 14:36

De zanger heeft gisteravond tijdens het Gouden RadioRing Gala het achterste van zijn tong laten zien. Tijdens de uitreiking van de radioprijzen kon Gerard Joling (59) het niet laten om een aantal collega's voor het blok te zetten.

"Wat een hok met ego’s hier. Al was ik dat wel een beetje gewend met De Toppers"

Het zit Gerard nog altijd dwars dat zijn muziek bijna niet meer op de radio wordt gedraaid. Eind 2019 was de zanger al een paar keer in het nieuws nadat verschillende radiostations zijn kerstsingle 'Send Me An Angel' hadden geboycot. "Schandalig,” noemde hij het. Tijdens het Gouden RadioRing Gala werd pijnlijk duidelijk dat dit hem nog altijd hoog zit. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Indringer woning Gerard Joling was verwarde vrouw

De zanger was aanwezig om dé prijs van de avond uit te reiken: de Gouden RadioRing. Toch kon hij het niet laten tijdens zijn praatje een paar sneren uit te delen naar zijn collega's. "Wat een hok met ego’s hier. Al was ik dat wel een beetje gewend met De Toppers," begon hij zijn speech. "Ze wilden eigenlijk dat Jan deze prijs zou uitreiken, maar die was overspannen. Marco gebeld, ook overspannen. Toen hebben ze ook nog, dat vond ik een beetje lullig, René Froger gebeld. Maar die paste de jasjes niet meer van De Toppers."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Gerard Joling haalt uit naar radiostations: 'Het is schandalig'

Geer geeft toe dat hij stiekem geen flauw idee heeft waarom ze juist hém hebben gevraagd om de prijs uit te reiken. "Ik denk dat het komt omdat jullie mij het afgelopen jaar zo ontzettend gesteund en gedraaid hebben," spreekt hij de toeschouwers sarcastisch toe. Al langer klagen verschillende artiesten over het gebrek aan belangstelling van radiozenders voor Nederlandstalige muziek. Ook Gordon, Jan Smit en Frans Bauer lieten zich er in het verleden negatief over uit.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!