Beeld © ANP

Ilse DeLange bekroond voor ‘meest pure en oprechte album’

10 februari 2020 22:55

Ilse DeLange (42) heeft maandag de belangrijkste prijs in de wacht gesleept tijdens de uitreiking van de Edisons. Haar meest recente plaat ‘Gravel & Dust’ werd uitgeroepen tot het beste album van het afgelopen jaar.

Gravel & Dust is volgens de jury Ilses "meest pure en oprechte album". "Bij het luisteren van Gravel & Dust hoor je dat dit is wat Ilse DeLange moet doen: countryliedjes maken. Ze ademt het genre, dit is waarmee ze op haar best is en dat is terug te horen in elke track", zo staat in het juryrapport.

"Ilse DeLange ging met Gravel & Dust terug naar haar eigen begin, maar maakte het met de ervaring die ze in de tussentijd heeft opgedaan, met als resultaat een album dat bekroond moet worden met een Edison."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Duncan: 'Ilse belangrijke factor wie ik ben geworden"

Vorig jaar werd Ilse nog bekroond met een Edison-oeuvreprijs. Ook won ze Edisons in 1999, 2001 (2x), 2004, 2009 en 2011. Met The Common Linnets viel ze tevens in de prijzen in 2015.

Armin van Buuren pakte maandag ondertussen zijn tweede Edison van zijn carrière. Dat deed hij in de categorie dance met zijn plaat Balance.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Edison grote verrassing voor Suzan & Freek: ‘Heel bijzonder’

Maan, die maandag haar 23e verjaardag vierde, won de Edison in de categorie pop. De release van haar album Onverstaanbaar vorige week kwam te laat, maar desondanks wist ze met haar singlereleases in 2019 genoeg indruk te maken om de jury te overtuigen.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Snelle maakt familie apetrots door winnen Edison

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!