Beeld © ANP

Snelle maakt familie apetrots door winnen Edison

11 februari 2020 00:31

De rapper en zanger won de prijs voor beste nieuwkomer en kan daar naar eigen zeggen "echt mee thuiskomen". Dat heeft Snelle (24) tegen BuzzE gezegd.

"Op een gegeven moment had ik heel veel streams. Toen zei mijn familie: o tof, streams. Toen kwam ik op de radio en won ik awards. Dan zeiden ze: o ja, leuk", herinnert Snelle zich nog goed over de periode dat hij steeds bekender werd. "Maar nu win ik een Edison. Ik weet zeker dat mijn hele familie me morgen gaat bellen. Dat is wel echt heel vet. Deze prijs is echt fantastisch."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Edison grote verrassing voor Suzan & Freek: ‘Heel bijzonder’

Het beeldje, dat volgens de zanger "zelf ook heel mooi is", krijgt dan ook een mooi plekje op de kast. "Bij de andere awards. Maar deze komt absoluut vooraan."

De jury van de Edisons noemt Snelle, de artiestennaam van Lars Bos, "een duizendpoot die Nederland afgelopen jaar verraste met zijn opvallende liedjes". De artiest scoorde grote hits met liedjes als Reünie, Lippenstift, Ze Kent Mij en Smoorverliefd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Edison is 'mooiste verjaardagscadeau' voor jarige Maan

”Zulke nieuwe talenten die ‘opeens’ daar zijn en zich in een sneltreinvaart ontpoppen zijn schaars", zo staat in het juryrapport. "Deze jongensdroom werd in 2019 echter werkelijkheid en kan alleen maar een voorbeeld zijn voor de jeugd die ook droomt om van muziek te kunnen leven, en anderen te inspireren met hun liedjes."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Ilse DeLange bekroond voor ‘meest pure en oprechte album’

Rapper Snelle blijft proosten op zijn succes: binnen drie maanden stond zijn debuutalbum op nummer 1 en zijn laatste hit Smoorverliefd bereikte ook meteen de top van de hitlijsten. Nicolette ging bij hem langs met een doosje vol energie. Bekijk de video hieronder:

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Roxeanne Hazes en Snelle zijn Ambassadeurs van de Vrijheid

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!