Beeld © YouTube: @Umusic Nederland

Met deze liefdesliedjes breng je Valentijnsdag zwijmelend door

14 februari 2020 09:00

Of je nu in een relatie zit of als happy single door het leven gaat, wegzwijmelen bij liefdesliedjes is nooit verkeerd. En zeker op een dag als vandaag kun je ongegeneerd mee blèren met de meest cheesy en kleffe love songs. De Top 40 heeft speciaal voor RTL Boulevard een lijst opgesteld met de meest populaire nummers.

1. Ik Neem Je Mee

Hoog bovenaan deze lijst pronkt het nummer Ik Neem Je Mee van Gers Pardoel. Die plaat is al bijna acht jaar lang de grootste Nederlandstalige hit in de Nederlandse Top 40. “Ik lijk misschien wel cool totdat je weet wat ik nu voel”, daar smelt je toch vanzelf bij weg?

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Gers Pardoel gaat als een speer in België

2. Dromen Zijn Bedrog

Hoewel het voor de beste man geen romantische Valentijnsdag zal worden, kunnen we op deze dag wel weer genieten van Marco Borsato's tijdloze hit Dromen Zijn Bedrog. Van oorsprong is dat een Italiaans nummer, getiteld Storie di tutti i giorni van Riccardo Fogli. Eigenlijk gaat het lied over alledaagse verhalen die mensen raken, maar Marco zou Marco niet zijn als hij er geen eigen draai aan gegeven had.

3. Geef Mij Je Angst

Toen hij het nummer Gib Mir Deine Angst van de Oostenrijkse zanger Udo Jürgens voor 't eerst hoorde, stoof André Hazes naar de studio om daar het nummer Geef Mij Je Angst van te maken. Guus Meeuwis scoorde er, na het overlijden van André, een nog grotere hit mee.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Guus Meeuwis komt met nieuwe versie van Het is een nacht

4. Het Is Een Nacht

Guus blijft sowieso liefdevolle serenades uit zijn mouw schudden. Na een romantisch weekend met zijn toenmalige vriendin schreef de Brabantse zanger het alom bekende Het Is Een Nacht. Het zorgde direct voor zijn grote doorbraak.

5. Beauty & De Brains

Nadat Nielson een ode aan zijn toenmalige vriendin - en inmiddels echtgenote - Hanna schreef en die ten gehore bracht in het programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland, werd het nummer een joekel van een hit. Vier jaar later stapten hij en Hannah in het huwelijksbootje. Laten we hopen dat dit nummer daar een grote rol in heeft gespeeld.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zanger Nielson onder het mes voor ingreep aan 'flap'

Kun je geen genoeg krijgen van deze zwoele zwijmelmuziek? Kijk dan hier voor een uitgebreide lijst met love songs.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!