Elton John cancelt opnieuw twee shows in Nieuw-Zeeland

18 februari 2020 12:11

Elton John heeft op doktersadvies besloten nog twee concerten in Nieuw-Zeeland uit te stellen tot volgend jaar. Dit meldt de Britse krant 'Mirror'.

"Ik wil me voor honderd procent inzetten en ik ben bang dat dat momenteel niet lukt"

De 72-jarige zanger stapte zondag voortijdig van het podium omdat hij niet meer verder kon. Elton kampt met een lichte longontsteking, raakte zijn stem kwijt en verliet emotioneel het podium.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Elton John cancelt opnieuw twee shows in Nieuw-Zeeland

Aanvankelijk was het de bedoeling de concerten in Auckland deze week af te werken, maar vandaag bracht de Candle in the Wind-zanger een emotioneel statement naar buiten. Daarin staat dat hij erg teleurgesteld is dat hij heeft moeten besluiten om de concerten uit te stellen. "Ik wil mijn oprechte excuses aanbieden aan mijn fans voor het ongemak. Ik wil me voor honderd procent inzetten en ik ben bang dat dat momenteel niet lukt. Ik ben dankbaar voor de liefde en loyaliteit die jullie tonen en ik kan niet wachten om in januari volgend jaar terug te keren om mijn laatste shows in Nieuw-Zeeland te geven."

De concerten die Elton John vanaf volgende week in Australië geeft gaan wel door. Elton John toert al bijna anderhalf jaar over de wereld met zijn afscheidstournee. In maart begint de zanger aan een nieuwe serie shows in Noord-Amerika. In het najaar keert Elton terug naar Europa. In totaal beslaat de hele tour al bijna driehonderd concerten.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Elton John en Ozzy Osbourne slaan handen ineen

Zijn Nederlandse fans heeft Elton al uitgezwaaid. Tijdens zijn najaarstour slaat hij ons land namelijk over. Bij zijn vorige concert - zijn laatste op Nederlandse bodem - wist hij Gerard Ekdom zelfs tot tranen toe te ontroeren.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!