Beeld © YouTube: Eurovision Song Contest

Ook Polen heeft songfestival-artiest gevonden

23 februari 2020 16:35

Alicja Szemplińska is de Poolse inzending voor het Eurovisiesongfestival dat in mei wordt gehouden in Rotterdam. De zangeres won zondagmiddag de nationale voorronde Szansa na Sukces met haar liedje Empire.

De 17-jarige Alicja stond in de finale met twee andere kandidaten: zanger Albert Černý en zangeres Kasia Dereń. De drie zongen eerst een cover van een bekend songfestivalliedje en mochten daarna hun eigen nummer vertolken. Zowel van de jury als van het publiek kreeg Alicja, oud-winnares van The Voice of Poland, de meeste punten.

Černý was vorig jaar al van de partij tijdens het songfestival in Israël als frontman van de Tsjechische band Lake Malawi. Met hun liedje Friend of a Friend werden ze elfde in de finale. Černý heeft een Tsjechisch paspoort maar ging enige tijd in Polen naar school.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Decor Eurovisiesongfestival bevat semi-transparant LED-scherm

Met Alicja hebben inmiddels 24 van de 41 deelnemende landen hun act bekendgemaakt. De komende twee weken volgt de rest want op 9 maart is de deadline. Alle landen moeten dan de artiest én het liedje hebben gepresenteerd. Dat betekent dat ook de Nederlandse troef Jeangu Macrooy binnenkort met zijn liedje naar buiten moet komen.

Het Eurovisiesongfestival vindt dit jaar plaats van 12 tot 16 mei in Rotterdam Ahoy.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Songfestival heeft géén back-up-presentator voor Jan Smit

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!