Famke Louise Beeld © ANP

Famke Louise beschuldigt The Pussycat Dolls van plagiaat

24 februari 2020 10:38

De langverwachte comeback van The Pussycat Dolls zorgt voor veel vreugde bij de fans. Toch is er één persoon minder blij: Famke Louise (21). Zij is van mening dat de meidengroep wel erg goed naar haar videoclip 'Sexy Loca' heeft gekeken.

"Schatje, ik beloof je dat die dames jou niet kennen"

Famke plaatst een video op Instagram waarbij haar videoclip voor 'Sexy Loca' pal naast de clip van The Pussycat Dolls staat. Voor het nummer 'React' pakten de meiden uit met water, vuur en strakke choreografieën. In de clip van Famke is te zien hoe ook zij in het water danst. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Pussycat Dolls komen na tien jaar met nieuwe muziek

"Pussycats of copycats", vraagt Famke zich af. "Ben wel fan. Hou van jullie. Grootste compliment ooit." De fans van de rapper denken niet dat The Pussycat Dolls de clip van Famke als inspiratiebron hebben gebruikt "Schatje, ik beloof je dat die dames jou niet kennen", klinkt het onder meer in de reacties.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Famke Louise is tegen cosmetische ingrepen en Photoshop

Is het nou plagiaat of niet? Oordeel zelf:

"Famke Louise heeft gisteravond een video geplaatst op haar Instagram, waarin de nieuwe videoclip van Pussycat Dolls wordt vergeleken met haar eigen videoclip ‘Sexy Loca’. Verschillende elementen uit de videoclips komen overeen met elkaar, waardoor zij haar volgers het vraagstuk voorlegde of de videoclip van Pussycat Dolls gebaseerd zou kunnen zijn op die van haarzelf. Los van het feit of dit daadwerkelijk zo is, wat Famke nooit heeft beweerd, ziet zij het als een groot compliment dat zij en Pussycat Dolls zich op dezelfde frequentie blijken te begeven qua creativiteit", zo laat het management weten aan RTL Boulevard.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!