Beeld © ANP

Dit zou de Britse inzending voor songfestival zijn

26 februari 2020 23:57

De Britten maken donderdagochtend officieel bekend welke artiest het Verenigd Koninkrijk zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Britse media tippen alvast dat singer-songwriter James Newman in mei wordt afgevaardigd naar Rotterdam Ahoy.

James Newman (32) is de oudere broer van zanger John Newman (29), bekend van de Britse nummer 1-hits Love Me Again en Blame. Hij suggereert op social media dat hij met zijn broer zou hebben meegeschreven aan de Britse songfestivalinzending. Het geselecteerde liedje zou My Last Breath heten. James is bekend in het songfestivalwereldje. Hij schreef in 2017 het lied voor Ierland, dat overigens niet de finale haalde.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ook Polen heeft songfestival-artiest gevonden

De in Yorkshire geboren James heeft een contract bij platenmaatschappij BMG die nauw samenwerkt met de BBC om een Britse artiest te selecteren voor de 65e editie van het Eurovisiesongfestival. James werkte al met grote namen in de muziekbusiness, zoals Ed Sheeran, Rudimental en Olly Murs voor wie hij nummers schreef. Ook werkte hij samen met Armin van Buuren aan de track Therapy.

De BBC werkt dit jaar voor het eerst zonder nationale voorrondes die de omroep sinds 2016 hanteerde. Het Verenigd Koninkrijk won het Eurovsiesongfestival vijf keer, net als Nederland, Luxemburg en Frankrijk. Het Verenigd Koninkrijk is al verzekerd van een plek in de finale op zaterdag 16 mei. Naast de 'big five' - Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk - krijgt ook Nederland als gastland automatisch een finaleplek.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Slovenië en Oekraïne hebben songfestivalkandidaat gekozen

Presentator Graham Norton maakt de bijdrage van het Verenigd Koninkrijk live bekend in de ochtendshows op de BBC.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!