Beeld © YouTube-kanaal Daði og Gagnamagnið

Dit opvallende IJslandse lied lijkt nu al songfestival-favoriet

27 februari 2020 11:06

Langzaam maar zeker druppelen de mogelijke deelnemers voor het songfestival binnen. En ook al is 'ie nog niet officieel gekozen als inzending, het IJslandse liedje 'Think About Things' van Daði og Gagnamagnið lijkt nu al een kanshebber voor de winst.

Het discoliedje met de ietwat ongemakkelijke clip is inmiddels bijna een half miljoen keer bekeken op YouTube.

Zaterdag is de nationale finale in IJsland en dan neemt Daði og Gagnamagnið het onder meer op tegen de in Rotterdam wonende conservatoriumstudente Iva Marín Adrichem. Hoewel deze blinde zangeres ook een van de favorieten is, kan songfestivalverslaggever Lonneke Haveman het zich niet voorstellen dat ze 'Think About Things' niet naar Rotterdam gaan sturen.

"Ik denk oprecht dat dit het songfestival zou kunnen winnen. Het feit dat het nu al voorzichtig een hitje aan het worden is zegt wel al iets over de kracht", zegt ze tegen Editie NL. "Het een beetje een bonte avond/schoolkamp-act met een aanstekelijk liedje en dat is straks, in een show waar het ene nummer nog perfecter is dan het andere, wel een verademing denk ik."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit zou de Britse inzending voor songfestival zijn

Ook songfestivalkenner Michiel Sampon denkt dat dit de inzending van IJsland gaat worden. "Het nummer heeft alles in zich om een groot succes te worden. Ze zijn daar ook niet gek dus dit gaat hem wel worden. Het is zo'n hype nu."

Maar dat het nu al zo'n hype is kan ook snel tegen het nummer gaan werken: "Het is ook wel typisch zo'n liedje waar iedereen over twee maanden op uitgekeken is, dat iedereen denkt: nu kennen we het wel."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ook Polen heeft songfestival-artiest gevonden

Of het in Rotterdam gaat winnen ligt volgens hem helemaal aan hoe ze straks op het podium staan. "Als ze het gevoel van de clip kunnen overbrengen op het podium dan kan het het wel eens heel goed gaan doen. Maar het kan ook compleet doodslaan."

Zaterdag is de nationale finale van de voorronde in IJsland, dan wordt bekend wie er namens het land gaat uitkomen. Woensdag horen we tegen welk liedje uit Nederland ze het op moeten nemen. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!