Beeld © ANP

Waarom zangeres Jennifer Ewbank jaren uit de spotlights verdween

27 februari 2020 14:06

Jarenlang verdween de zus van hitmaker John Ewbank (51) van het grote podium. Tot nu, want Jennifer Ewbank (32) blaast haar muziekcarrière nieuw leven in. In gesprek met 'Privé' legt ze uit waarom het publiek zo lang niets van haar hoorde en wat ze in de tussentijd heeft gedaan.

"Ik kon door de zenuwen onmogelijk mezelf zijn"

Tien jaar geleden gooide ze als halvefinalist in The voice of Holland hoge ogen, maar de gedroomde grote carrière die na zo'n programma volgt, bleef uit. Wat kijkers toen niet wisten, is dat Jennifer last had van podiumvrees. "Toen vond ik het doodeng allemaal, het voelde als een soort pleinvrees. De kijkers kregen een andere zangeres te zien dan ik eigenlijk was. Ik kon door de zenuwen onmogelijk mezelf zijn."

Een decennium en twee kinderen later gaat Jennifer een stuk zelfverzekerder door het leven en kondigt ze in het interview haar comeback in de muziek aan. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jennifer Ewbank gaat touren in Japan

Dat Jennifer niet iedere week in de roddelbladen staat en niet op televisie te zien is, betekent niet dat ze stilzit. Tussen de bevallingen van dochter Emily (5) en zoon Ben (1) door, toerde ze in België en Japan en trad ze op bij feesten en huwelijken. In 2013 speelde ze Tinkerbell in de musical Peter Pan. Toch is het in 2020 tijd voor iets anders. Haar gezin staat op de eerste plaats en de focus ligt verder op het maken van countrymuziek.

Wie denkt John Ewbank met hits voor zijn zus op de proppen komt, heeft het mis. "Ik wil hoe dan ook op eigen benen staan. Het zou te gemakkelijk zijn geweest als John de bekende kruiwagen was geweest. Ik kan nu wel zeggen dat juist die naam veel vooroordelen heeft opgeleverd." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jennifer Ewbank zat met handen in het haar vanwege huilbaby

In de video hieronder krijg je alvast een voorproefje van het genre waar Jennifer zo van houdt en waar je de komende tijd meer van kunt verwachten.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!