Beeld © Getty Images/YouTube-kanaal Taylor Swift

Taylor Swift pakt mannelijke stereotypen aan

28 februari 2020 12:23

Taylor Swift (29) heeft de broek aan in haar relatie met de muziekindustrie. Dat bewijst de zangeres nog maar weer eens met haar nieuwe single 'The Man.' In de begeleidende videoclip pakt ze alle stereotypen over het manzijn keihard aan, terwijl ze zelf verkleed is als man. Ook de heren die haar de afgelopen tijd hebben dwarsgezeten krijgen ervan langs.

"Ze zouden hun hoofd niet schudden en zich afvragen of ik dit allemaal wel verdien"

Niet sollen met Taylor. En al helemaal niet met hoe ze carrière maakt. Uit de nieuwe single van de zangeres wordt duidelijk hoe ze denkt over alle kritieken die ze de afgelopen 13 jaar heeft gekregen naar aanleiding van haar loopbaanstappen. 'The Man' is een feministisch strijdlied. "Ik zou complex zijn. Ik zou cool zijn", zingt ze. "Ze zouden zeggen dat ik heel hard gewerkt heb, ze zouden hun hoofd niet schudden en zich afvragen of ik dit allemaal wel verdien", stelt ze over de dubbele standaarden tussen mannen en vrouwen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Taylor Swift best verkopende artiest van de afgelopen tien jaar

Taylor is de regisseur, bedenker en eigenaar van de videoclip. Daarin is ze omgetoverd tot een typische, chauvinistische man, van wie het gedrag veel te wensen over laat. Zo strooit ze in haar mannenrol met geld, heeft ze continu modellen om zich heen, leeft ze een riant leven en is ze heel asociaal tegen de mensen om haar heen. Ondertussen krijgt ze geen kritiek over haar gedrag.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Taylor Swift wilde alleen naar Grammy's als ze award kreeg'

Ze sneert ook naar Scooter Braun en Scott Borchetta in de muziekvideo. Die eerste heeft haar muziekcatalogus onder haar vandaan gekocht van die laatste. Iets waar ze het afgelopen jaar tegen heeft gestreden, omdat ze nu geen rechten meer heeft op haar oude nummers, albums en de beelden daarvan. Op die manier verdienen beide mannen enorm veel geld aan haar, terwijl ze er zelf niets van terugziet. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Taylor Swift over eetstoornis: ‘Ik stopte met eten’

Het valt fans op dat 'Tyler' in de videoclip verdacht veel op acteur Jake Gyllenhaal lijkt. Taylor en Jake hebben een kortstondige relatie gehad in 2010. Deze en haar andere relaties werden in de media vaak bekritiseerd. Over dit en eigenlijk alle berichtgeving over haar privéleven is Taylor niet tevreden. De hommeles tussen haarzelf en haar oude platenlabel zie je in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!