Logo Songfestival Beeld © GettyImages

IJsland stuurt mogelijk Nederlandse kandidaat naar songfestival

29 februari 2020 08:18

Het belooft weer een interessant weekend te worden voor songfestivalfans. In Moldavië, Estland, IJsland en Kroatië vinden de nationale finales plaats en in Zweden, Servië en Portugal zijn ze nog volop bezig met de voorrondes. Zondag is de finale in Servië en presenteren Roemenië en Griekenland hun songfestivalliedjes.

In Nederland zijn vooral de ogen gericht op IJsland en Griekenland. De blinde Nederlands-IJslandse zangeres Iva Marín Adrichem (21) staat in de finale van Söngvakeppnin met haar liedje 'Oculis Videre'. Als we de bookmakers moeten geloven is de kans dat ze wint niet zo heel groot. Iva heeft namelijk stevige concurrentie van Daði og Gagnamagnið die met het nummer 'Think About Things' viral ging en al getipt wordt als mogelijke winnaar in Rotterdam.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jordan Roy en April Darby in voorprogramma songfestival

Als Iva wint is ze de derde Nederlander die meedoet dit jaar naast Jeangu Macrooy voor Nederland en Stefania voor Griekenland. Stefania, die al eens voor Nederland aan de junior-editie van het songfestival meedeed, presenteert zondag haar liedje.

Na dit weekeinde is het deelnemersveld en de lijst van liedjes bijna compleet. Komende week presenteren onder meer Nederland, Israël en Oostenrijk hun songfestivalnummer en volgende week staan de laatste nationale finales op het programma in Denemarken, Finland, Portugal en Zweden. Op 9 maart is de deadline. Dan moeten alle liedjes en acts bekend zijn.

Het Eurovisiesongfestival vindt van 12 tot 16 mei plaats in Rotterdam Ahoy.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!