Beeld © Getty Images

Bijzonder eerbetoon voor Amy Winehouse

04 maart 2020 17:19

Amy Winehouse heeft bijna negen jaar na haar dood een tegel gekregen op de Music Walk of Fame in de Londense wijk Camden, waar de zangeres woonde. Het plakkaat werd woensdag onthuld tijdens een ceremonie waar haar ouders, andere nabestaanden en fans bij aanwezig waren.

"Ze was gek op Camden en nu maakt ze onuitwisbaar deel uit van de straten"

Amy woonde een groot deel van haar leven in Camden en nog steeds reizen fans af naar de voormalige woning van hun idool. "Ze was gek op Camden en nu maakt ze onuitwisbaar deel uit van de straten", reageerde haar vader Mitch tegen BBC Radio 6. "Het is een prachtig eerbetoon aan haar, maar daarnaast herinnert het ons er ook aan dat ze er niet meer is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Stranger Things-actrice doet geniale Amy Winehouse-imitatie

De tegel is niet het enige eerbetoon aan de zangeres dit jaar. Mitch vertelde dat er de komende maanden nog meer projecten worden bekendgemaakt. "Ik kan er niet zo veel over uitweiden, maar er komen een film en een Broadway-show", zei hij wel. "Het wordt allemaal in de nabije toekomst aangekondigd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Stranger Things-actrice doet geniale Amy Winehouse-imitatie

De ouders van Amy begonnen na haar dood de Amy Winehouse Foundation, die zich inzet voor jongeren met drugs- en alcoholproblemen. De zangeres worstelde zelf met verslavingen en overleed op 27-jarige leeftijd aan alcoholvergiftiging. Na afloop van de ceremonie op woensdag werd geld opgehaald voor de organisatie.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!