Jeangu Macrooy over gelekt songfestivallied: 'Ik baalde ervan'

05 maart 2020 15:58

De telefoon van Jeangu Macrooy staat sinds woensdag roodgloeiend. Sinds de soulzanger zijn songfestivalnummer 'Grow' bekendmaakte krijgt hij aan de lopende band berichtjes. "Toen wist ik: het gaat eigenlijk nu pas echt beginnen. Maar ik ben er klaar voor", zegt Jeangu in gesprek met het ANP.

"Ik ben blij dat we het eindelijk kunnen hebben over waar het eigenlijk om gaat: de song"

"Gisteren was echt een bevrijding na zoveel maanden het geheim moeten houden. Ik kan dat eigenlijk helemaal niet goed. Dus ik ben blij dat we het eindelijk kunnen hebben over waar het eigenlijk om gaat: de song." Toch ging het woensdag eerst vooral om het lek waardoor 'Grow' uren eerder dan gepland al online stond. Daar baalde Jeangu van, vertelt hij nu.

"Ik vond het in eerste instantie wel vervelend dat het liedje al voortijdig naar buiten kwam. Maar op een gegeven moment dacht ik: we gaan het gewoon doen zoals het is gepland", legt hij uit. "'s Avonds had ik echt de ruimte om te praten over hoe het is ontstaan en wat ik ermee wil vertellen en dat moment voelde dan ook echt als het officiële moment."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Gordon om persoonlijke redenen 'diep geraakt' door lied Jeangu

Voor de 26-jarige Jeangu voelt het nog een beetje onwerkelijk dat hij straks namens Nederland op het podium in Rotterdam staat. Sinds de geboren Surinamer vijf jaar geleden naar Nederland kwam, volgt hij het songfestival op de voet. "Toen ik muziek studeerde in Enschede keken we met allemaal muzikanten naar het songfestival." Toen ontstond bij hem ook de droom om zelf een keer op zo'n groot podium te staan. "Maar dit had ik nooit gedacht. Sommige dingen kan je gewoon niet voorspellen. (...) Hoe dieper we er in gaan, hoe meer ik besef hoe bijzonder het is dat ik dit mag doen."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Bookmakers niet onder de indruk van Jeangu Macrooy

Last van coronastress heeft Jeangu nog niet: "Ik volg het nieuws natuurlijk wel. Ik hoor allemaal geluiden dat het een bedreiging zou kunnen zijn voor het songfestival, dat het kan worden gecanceld enzo. Ik probeer er een beetje hoopvol en optimistisch in te staan, dat het straks snel onder controle is en dat er geen mooie dingen als het songfestival moeten worden afgezegd." Hij vervolgt: "Maar ja, wat moet dat moet. Gezondheid first. Laten we gewoon met z’n allen hopen dat het gewoon door kan gaan."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!