Beeld © ANP

Ali B over liedje met The Voice-talenten én knipoog naar Baudet

6 maart 2020 18:48

Ook al wonnen Ayoub Maach en Kes van den Broek allebei niet tijdens 'The voice of Holland', de twee maken een vliegende start na hun deelname. Met Ali B (38) als coach hebben de zangers de smaak te pakken en brengen samen met hem het nummer 'Zina' uit. De rapper vertelt over de bijzondere samenwerking met de oud-deelnemers en de sneer naar Thierry Baudet in de clip voor het liedje.

"Ja, Thierry, what a-Baudet?"

Het dak ging ervan af toen Ayoub en Kes tijden The voice of Holland samen het nummer 'Menak Wla Meni' ten gehore brachten tijdens The Battles van het programma. Inmiddels hebben zo'n anderhalf miljoen mensen het optreden teruggekeken op YouTube. Ook coach Ali B zag de magie tussen de twee zangers en besloot hen te vragen mee te werken aan zijn nieuwe liedje 'Zina.'  

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ali B over ruzie Anouk en Lil' Kleine: 'Spanning was hoog'

Naast het nummer brengt Ali ook de videoclip uit met Ayoub en Kes. De inspiratie achter het einde van de video zijn de recente uitspraken van politicus Thierry Baudet. Hij tweette over twee vriendinnen die 'lastig werden gevallen' door 'vier Marokkanen', al bleek het achteraf om conducteurs te gaan. In de clip speelt Ayoub een treinconducteur en Kes een reiziger. Ali vertelt aan RTL Boulevard over de samenwerking met zijn kandidaten en de videoclip. "Ja, Thierry, what a-Baudet?", grapt de rapper. "Het was generaliserend wat hij tweette", meldt Ali over de uitspraken van Thierry. "Ik ga altijd zo om met ophef. Ik maak dan grapjes. Dat is ontladen." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ali B neemt weer plaats in jury van zangwedstrijd

De chemie tussen Ayoub en Kes is opvallend, ook voor hun coach Ali. "Ze kunnen het goed met elkaar vinden", verklaart hij. Of ze een setje zijn, is onduidelijk. "Ze kunnen het in ieder geval goed acteren. Het lijkt alsof ze verliefd zijn." Hij vindt het belangrijk om oud-kandidaten ook ná The Voice te blijven helpen. "Ik heb met alle deelnemers een band, maar met sommigen een sterkere. Ik heb zoveel affiniteit met Ayoub en Kes en daarom zijn we gelijk na de finale de studio ingedoken. Er is een leven na het programma en daarom moet je gelijk doorpakken." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ali B hoeft theatershow van rechter niet aan te passen

Net als in The Battles zingen ze dit keer in het Arabisch op Zina. Ali denkt niet dat ze dit voor altijd zullen doen. "Nee, waarschijnlijk ook wel Nederlands en Engels." Bovendien heeft hij een idee waar ze naartoe zouden moeten met hun sound: "Nederlands-R&B past ook bij ze." Hij is van mening dat het "wel bijzonder moet blijven." De fans van Ali kunnen ook alvast uitkijken naar meer nieuwe muziek van de rapper. "Ik heb heel veel gemaakt, maar de timing is belangrijk", legt Ali uit. "Ik pluk de dag en schakel snel. Daarom komt dit nu ook zo snel naar buiten."

Dat Ali zelf ook tegen een geintje kan, blijkt wel uit The Roast. In de video hieronder vertelt de rapper er alles over. 

Ali B heeft al helemaal zin in zijn Roast

02:39

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!