Beeld © ANP

Spotify stopt miljoenen in artiesten tijdens coronacrisis

25 maart 2020 16:56

Spotify schiet muzikanten die door de coronacrisis in nood zijn gekomen te hulp door in totaal 10 miljoen dollar (circa 9,2 miljoen euro) in nieuwe projecten te steken. Dat maakte de streamingdienst woensdag bekend. "Hoewel streaming ook tijdens deze crisis een sleutelrol speelt in het in contact brengen van artiesten en fans, zijn tal van andere inkomstenbronnen voor artiesten nu onderbroken of gestopt", schrijft het platform in een blogpost.

Spotify zet het nieuwe Covid-19 Music Relief-project op waar muzikanten en andere muziekprofessionals die financiering nodig hebben in contact kunnen komen met organisaties die subsidies verlenen. Om het project van de grond te krijgen doneert Spotify daarnaast geld aan de eerste partners: de Nonprofits PRS Foundation, Help Musicians en MusiCares.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Je huisdier voelt zich nooit meer eenzaam door deze Spotify-lijst

Ook voegt Spotify een nieuwe functie toe aan het Spotify for Artists-platform, zodat artiesten rechtstreeks geld kunnen inzamelen bij fans. Artiesten kunnen op hun Spotify-pagina linken naar een financieringsprogramma.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!